Finnbiff med solbærsaft og einebær

Kategori
Tradisjon
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
20–40 min

Finnbiff eller reinsdyrskav er et storartet produkt som du kan bruke til å trylle frem en rekke herlige middagsretter. Dette er en klassiker - enkel å lage, full av smak og elsket av små og store. 

Ingredienser

  • 800 g reinsdyrskav
  • 2 ss smør , til steking

  • 300 g frisk sjampinjong , delt i fire
  • 1 stk. purre , i skiver
  • 1 ss smør
  • 3 dl vann

  • 3 dl rømme
  • 2 dl melk
  • 2 ss hvetemel
  • 2 ss solbærsaft
  • 6 stk. einebær
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper

Slik gjør du

  1. Halvtin reinsdyrskav og stek den raskt på sterk varme. Brun små porsjoner av gangen.
  2. Stek sjampinjong i litt smør til den er gyllen. Ha kjøttet tilbake i gryten og bland det med sjampinjongen.

  1. Ha purre i gryta, og hell i vann. Kok opp og la det trekke i ca. 5 minutter. 

  1. Rør sammen rømme, melk og hvetemel. Ha det over i gryta sammen med einebær, solbærsaft og pepper. Kok opp og la det trekke i ca. 15 minutter. Smak til med salt.

Server med kokte poteter og rørte tyttebær.

POPULÆRT AKKURAT NÅ

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    Pga ferie er kommentarfeltet stengt i juli.