Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du tekniske beskrivelser av de forskjellige informasjonskapslene vi bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Finnbiff med solbærsaft og einebær 1
På MatStart lærer barna å lage finnbiff selv. Besøk matstart.no

Finnbiff med solbærsaft og einebær

Ingredienser

porsjoner

  • 300 g frisk sjampinjong , delt i fire
  • 1 stk. purre , i skiver
  • 1 ss smør
  • 3 dl vann

  • 3 dl rømme
  • 2 dl melk
  • 2 ss hvetemel
  • 2 ss solbærsaft
  • 6 stk. einebær
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Finnbiff eller reinsdyrskav er et storartet produkt som du kan bruke til å trylle frem en rekke herlige middagsretter. Dette er en klassiker - enkel å lage, full av smak og elsket av små og store. 

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner

  • 300 g frisk sjampinjong , delt i fire
  • 1 stk. purre , i skiver
  • 1 ss smør
  • 3 dl vann

  • 3 dl rømme
  • 2 dl melk
  • 2 ss hvetemel
  • 2 ss solbærsaft
  • 6 stk. einebær
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper

Slik gjør du

  1. Halvtin reinsdyrskav og stek den raskt på sterk varme. Brun små porsjoner av gangen.
  2. Stek sjampinjong i litt smør til den er gyllen. Ha kjøttet tilbake i gryten og bland det med sjampinjongen.

  1. Ha purre i gryta, og hell i vann. Kok opp og la det trekke i ca. 5 minutter. 

  1. Rør sammen rømme, melk og hvetemel. Ha det over i gryta sammen med einebær, solbærsaft og pepper. Kok opp og la det trekke i ca. 15 minutter. Smak til med salt.

Server med kokte poteter og rørte tyttebær.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.6306, server:MP-PRD-WEB14 23.09.2023 00:52:53