Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Pannestekt skrei

Stekt skrei med kaperssaus

Ingredienser

porsjoner
  • 800 g skreifilet med skinn
  • 1 l vann
  • 100 g salt
  • 2 ss smør

Kaperssaus:

  • 1 stk. sjalottløk
  • 1 båt hvitløk
  • 2 ts olivenolje
  • 3,5 dl hvitvin
  • 2,5 dl kremfløte
  • 50 g smør
  • 1 ts sitronsaft
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper
  • 1 ss kapers

Garnityr:

  • 1 pk ferdig kokt rødbete
  • 1 ss olivenolje
  • 2 ss frisk dill

Oppskriftsintroduksjon

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Fersk, delikat pannestekt skrei i følge med verdens beste kaperssaus og ternede rødbeter. Stort bedre blir det ikke midtvinters, når skreien er på sitt aller beste! 

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 800 g skreifilet med skinn
  • 1 l vann
  • 100 g salt
  • 2 ss smør

Kaperssaus:

  • 1 stk. sjalottløk
  • 1 båt hvitløk
  • 2 ts olivenolje
  • 3,5 dl hvitvin
  • 2,5 dl kremfløte
  • 50 g smør
  • 1 ts sitronsaft
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper
  • 1 ss kapers

Garnityr:

  • 1 pk ferdig kokt rødbete
  • 1 ss olivenolje
  • 2 ss frisk dill

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Server med små, kokte poteter eller en god, hjemmelaget potetmos.

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.14225, server:MP-PRD-WEB13 21.05.2025 13:42:26