Skreikoteletter med potetstappe og gremolata

Kategori
Familien
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
20–40 min

Skreikoteletter er et perfekt måltid i seg selv, og med en god stappe og gremolata vil dette helt klart bli en hit. 

Ingredienser

  • 800 g skrei i skiver
  • 2 ss smør
  • 1 ts havsalt
  • 14 ts kvernet pepper

Gremolata:

  • 3 båter hvitløk
  • skall fra 1 stk sitron
  • 1 bunt bladpersille

Potetstappe:

  • 600 g mandelpotet
  • 2 dl melk
  • 2 ss smør
  • 12 ts salt
  • 12 ts pepper

Slik gjør du

  1. Skrell potetene og kok dem møre i usaltet vann. Sil av vannet, og damp dem tørre. Mos dem og tilsett melk og smør. Rør godt. Smak til med salt og pepper.
  2. Rens og riv hvitløksbåter, vask sitronen og riv skallet. Finhakk persille og bland sammen.
  3. Ha salt og pepper på kotelettene, stek dem i en stekepanne sammen med smør i 5 minutter på begge sidene.
  4. Server kotelettene sammen med potetstappe og gremolata. 
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.