Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Kokkens kveldsmat toppbilde

KOKKENS KVELDSMAT

KOKKENS KVELDSMAT

I serien blir vi med inn på kjøkkenet after work til noen av landets beste kokker!

Vi vil finne ut av èn ting....

Hva lager unge stjerneskudd når de skal kose seg hjemme?

Du vet, når forklet er av for dagen, og joggebuksa med knær skal luftes. Da trenger selv den mest kokkete kokk skikkelig comfort food! Her er det smak, smak og smak i fokus. Men, klarer superkokkene å holde seg unna pinsetten, selv i joggebuksa?

ELI ANNE SUNDSET

Eli Anne Sundset stakk av med prisen Årets unge kokk under kåringen i Stavanger høsten 2023. Vi fikk være med henne hjem på kjøkkenet after work, hvor hun disket opp sin beste kosemat:

Digge pizzasnurrer med kjøttdeig, smeltet ost og chilimayo. 

«Det verste er å kjøpe pizzasnurrer uten fyll»

Med det sagt, holder hun ikke igjen på hverken saus, ost eller sjarm.

Sjekk ut Eli Anne sin oppskrift på Pizzasnurrer med chilimayo!

 

Ivar Follinglo Moe

Ivar Follinglo Moe var Norges representant i European Young Chef Award i 2022. I tillegg vant han Årets unge Commis under Årets unge kokk på laget til Eli Anne i Stavanger høsten 2023. Vi fikk være med han hjem på kjøkkenet, hvor han disket opp sin beste kosemat:

Skikkelig kremet pasta med sopp, og mør reinsdyrbiff. 

"Jeg lever heller et kort og smakfullt liv, enn et langt og smakløst"

Words to live by. Ingen tvil om at denne kokken digger god mat, her er det smak i fokus.

Sjekk ut Ivar sin oppskrift på Kremet pasta med reinsdyrbiff!

LEON HAARBERG NILSEN

Leon Haarberg Nilsen, aka "Pinsettkokken", ble kåret til verdens beste Commis under Bocuse d'Or i 2023. Vi fikk være med hjem på kjøkkenet hans after work, hvor han disket opp sin beste kosemat:

Taco med saftig, sprø kyllinglår, toppet med syltet rødløk, guacamole og hot pisket rømme. 

«Smaken trumfer alltid»

Amen, sier vi! Her holdes det ikke igjen på go’sakene.

Sjekk ut Leon sin oppskrift på Taco med kylling og syltet rødløk!

 

HÅVARD WERKLAND

Håvard Werkland stakk av med prisen Årets kokk i Stavanger høsten 2023. Trøndern er dermed Norges kandidat i den internasjonale Bocuse d'Or-konkurransen i 2024. Vi fikk være med inn på treningskjøkkenet, aka hans andre hjem, hvor han disket opp sin beste kosemat:

Steak sandwich med chimichurri på crispy surdeigsbrød! 

"Mangler du salt, mangler du alt" 

Her mangler det ingenting. Dette er sandwichen med stor S – salt, saftig og sprøtt!

Sjekk ut Håvards oppskrift på Steak sandwich med chimichurri!