Reinsdyrstek med mangoldsalat

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Reinsdyrstek er eksklusivt og mørt - perfekt å servere når du skal ha gjester. Når det er sesong for mangold kan du lage en superlekker salat å servere til, med en syrlig og god sennepsvinaigrette. 

Ingredienser

porsjoner
  • 800 g reinsdyrstek
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 2 ss smør eller margarin til bruning

Sennepsvinaigrette:

  • 2 ss grov dijonsennep
  • 2 ts sukker
  • 6 ss hvitvinseddik
  • 2 båter revet hvitløk
  • 1 dl smaksnøytral nøytral olje

Mangoldsalat:

  • 12 blader mangold
  • 1 pk sukkererter (á 150 g)
  • 1 stk. rødløk
  • 2 stilker frisk dill , eventuelt med noen krondillblomster

Slik gjør du

  1. Surr reinsdyrsteken med hyssing dersom du ikke har kjøpt den i et nett. Gni inn steken med krydder.

  1. Brun steken på alle sider i en varm panne med smør eller margarin, slik at den får en fin stekeskorpe. Ha gjerne noen hvitløksbåter og timian i pannen mot slutten av bruningen for litt ekstra smak.

  1. Stikk et steketermometer inn i den tykkeste delen av steken.

  1. Legg steken i en ildfast form og sett den i stekeovnen på 125°C. Steketiden er ca. 2 timer, avhengig av stekens tykkelse. Når steketermometeret viser ca. 60 °C har steken en rosa snittflate, ved ca. 75°C er den grå. La steken hvile i 15-20 minutter før du skjærer i den. Les gjerne mer om hvordan steke reinsdyrstek.
  2. Bland sammen ingrediensene til vinaigretten i en bolle, smak til med salt og pepper, og la den stå og trekke smak mens du forbereder resten.
  3. Skyll og rens mangoldbladene. Tørk dem godt. Anrett på et stort fat.
  4. Del sukkererter i to på langs, rødløk i tynne skiver og legg det pent over mangoldbladene. Pynt med litt dill - og eventuelt krondillblomster.
  5. Skjær steken i tynne skiver og anrett den på fat. 
  6. Drypp litt av dressingen over salaten og server resten ved siden av. 

Server godt brød eller kokte småpoteter til.