Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
ØLBRAISERT REINSDYRSTEK MED POTET- OG SOPPTERRINE

Braisert reinsdyrstek med potet- og soppterrine

Ingredienser

6  porsjoner
  • 1,5 kg surret reinsdyrstek
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 2 ss smør til steking
  • 7 dl mørkt øl , gjerne porter
  • ca. 2 dl vann
  • 2 dl solbærsirup
  • 1 dl soyasaus
  • 2 ts tørket timian
  • 6 stk. knuste einebær
  • 1 stk. løk , i båter
  • 2 båter hvitløk
  • 1 ss maisenna utrørt i kaldt vann

Potet- og soppterrine:

  • 330 g østerssopp , eller annen sopp
  • 3 stk. finhakket sjalottløk
  • 1 ss smør til steking
  • 1 pk ruccula
  • 12 stk. potet (melne)
  • 3 stk. egg
  • 2 dl melk
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (2)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

I denne oppskriften stekes reinsdyrsteken i en gryte med øl, krydder og sin egen kraft, det man på fagspråket kaller å braisere. Og velger du et mørk, kraftig øl, får du i tillegg en saus du aldri har smakt maken til.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

6  porsjoner
  • 1,5 kg surret reinsdyrstek
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 2 ss smør til steking
  • 7 dl mørkt øl , gjerne porter
  • ca. 2 dl vann
  • 2 dl solbærsirup
  • 1 dl soyasaus
  • 2 ts tørket timian
  • 6 stk. knuste einebær
  • 1 stk. løk , i båter
  • 2 båter hvitløk
  • 1 ss maisenna utrørt i kaldt vann

Potet- og soppterrine:

  • 330 g østerssopp , eller annen sopp
  • 3 stk. finhakket sjalottløk
  • 1 ss smør til steking
  • 1 pk ruccula
  • 12 stk. potet (melne)
  • 3 stk. egg
  • 2 dl melk
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper

Slik gjør du

trinn du kan merke av
Bruker du jerngryte kan hele retten tilberedes ferdig i den. Har du ikke jerngryte, bruker du en annen gryte som er stor nok for steken.
Legg potetskivene i en bolle med kaldt vann slik at de ikke blir misfargede.

Server ølbraissert reinsdyrstek i tynne skiver med potet- og soppterrine og saus. Rørte tyttebær smaker også godt til. 

 

Kjernetemperatur reinsdyrstek. Lite stekt: 55 °C, Medium: 60-65 °C, Medium pluss: 70 °C, Gjennomstekt: 75 °C.

 

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.9000, server:MP-PRD-WEB11 27.05.2024 00:04:38