Ølbraisert reinsdyrstek med potet- og soppterrine Kategori Gjester Vanskelighetsgrad Middels Tid Over 60 min I denne oppskriften stekes reinsdyrsteken i en gryte med øl, krydder og sin egen kraft, det man på fagspråket kaller å braisere. Og velger du et mørk, kraftig øl, får du i tillegg en saus du aldri har smakt maken til. Sosialt Lagre Del Facebook Twitter E-post Send tips på e-post Mottakers e-postadresse Din e-postadresse Din e-postadresse Auda! Noe gikk visst galt. E-posten er sendt sms Skriv inn mobilnummer, og få tilsendt tips gratis. mobilnummer Auda! Noe gikk visst galt. Meldingen er sendt Skriv ut Utskrift med bilde Utskrift uten bilde 2Kommentarer Ingredienser 6 Porsjoner 11⁄2 kg surret reinsdyrstek 1 ts salt 1⁄2 ts pepper 2 ss smør til steking 7 dl mørkt øl , gjerne porter ca. 2 dl vann 2 dl solbærsirup 1 dl soyasaus 2 ts tørket timian 6 stk knuste einebær 1 stk løk , i båter 2 båt hvitløk 1 ss maisstivelse (maizena) utrørt i kaldt vann Potet- og soppterrine: 330 g østerssopp , eller annen sopp 3 stk finhakket sjalottløk 1 ss smør til steking 1 pk ruccula 12 stk potet (melne) 3 stk egg 2 dl melk 1 ts salt 1⁄2 ts pepper Slik gjør du Gni steken godt inn med salt og pepper og brun den i smør i en stekepanne eller jerngryte. Bruker du jerngryte kan hele retten tilberedes ferdig i den. Har du ikke jerngryte, bruker du en annen gryte som er stor nok for steken. Stikk et steketermometer inn i den tykkeste delen av steken. Ha resten av ingrediensene i gryten (unntatt maisenna) og kok opp. Sett gryten i forvarmet stekeovn på 125 °C, og la steken trekke under lokk i ca. 1 ½ time, til kjernetemperaturen er 60-65 °C for medium stek eller 70 °C for medium pluss. Riv opp sopp og stek i smør sammen med finhakket sjalottløk. Smak til med salt og pepper. Skyll og riv ruccula i mindre biter. Skrell potet og skjær dem i 3 mm tynne skiver. Legg potetskivene i en bolle med kaldt vann slik at de ikke blir misfargede. Smør en brødform med smeltet smør. Forsikre deg om at formen er tett. Legg potetskiver, sopp og ruccola lagvis i formen, avslutt med potet, og klem godt sammen. Visp sammen egg og melk, krydre med salt og pepper. Hell blandingen over potetene og sett formen i stekeovnen sammen med kjøttet de siste 40 minuttene av steketiden. Ta gryten ut av stekeovn når steken har riktig kjernetemperatur, skru opp temperaturen på stekeovn til 220 °C, og la potet- og soppterrinen steke i ca. 20 minutter til. La terrinen sette seg litt før den blir skåret opp. Ta steken ut av gryten og la den hvile ca. 20 minutter før du skjærer i den. Sil kraften over i en ren gryte og kok den inn til ca. halvparten. Jevn eventuelt sausen med litt maisenna rørt ut i kaldt vann, og smak til med salt og pepper. Server ølbraissert reinsdyrstek i tynne skiver med potet- og soppterrine og saus. Rørte tyttebær smaker også godt til. Kjernetemperatur reinsdyrstek. Lite stekt: 55 °C, Medium: 60-65 °C, Medium pluss: 70 °C, Gjennomstekt: 75 °C. Kommentarer Se alle kommentarer... For å skrive en kommentar må du være logget inn.