Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Reinsdyrstek med tilbehør - sharing

Reinsdyrstek med tilbehør

Ingredienser

6  porsjoner
  • 1,5 kg surret reinsdyrstek
  • 1,5 ts salt
  • 1,5 ts pepper
  • 2 ss smør til steking
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Server reinsdyrstek i skiver sammen med spennende smaker. Følg våre anbefalinger til en festlig sharingmeny.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

6  porsjoner
  • 1,5 kg surret reinsdyrstek
  • 1,5 ts salt
  • 1,5 ts pepper
  • 2 ss smør til steking

Slik gjør du

1. Gni inn reinsdyrstek med salt og pepper.

2. Brun den raskt på alle sider i en varm stekepanne med smør.

3. Legg steken i en langpanne og stikk inn et steketermometer i den tykkeste delen av steken. Sett langpannen i stekeovn på 125 °C. Når steketermometeret viser 55-60 °C har steken en rosa snittflate og er medium stekt. Ved ca. 75 °C er den gjennomstekt, dette tar ca. 2 timer. La steken hvile i 15-20 minutter før du skjærer i den.

Ha gjerne rotgrønnsaker og vann sammen med steken i den ildfaste formen om du ønsker kraft som base til en god saus. Kraften kan også fryses.

4. Ta av strømpen, skjær steken i tynne skiver og server.

Server reinsdyrsteken med for eksempel tarte tatin med sjalottløk, aspargesbønner med bacon, ovnsbakte poteter med siton og timian, grønne salatblader og en kirsebærsaus.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.8638, server:MP-PRD-WEB15 20.04.2024 12:14:35