Reinsdyrstek med tilbehør

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
Over 60 min

Server reinsdyrstek i skiver sammen med spennende smaker. Følg våre anbefalinger til en festlig sharingmeny.

Ingredienser

6
Porsjoner
  • 112 kg surret reinsdyrstek
  • 112 ts salt
  • 112 ts pepper
  • 2 ss smør til steking

Slik gjør du

1. Gni inn reinsdyrstek med salt og pepper.

2. Brun den raskt på alle sider i en varm stekepanne med smør.

3. Legg steken i en langpanne og stikk inn et steketermometer i den tykkeste delen av steken. Sett langpannen i stekeovn på 125 °C. Når steketermometeret viser 55-60 °C har steken en rosa snittflate og er medium stekt. Ved ca. 75 °C er den gjennomstekt, dette tar ca. 2 timer. La steken hvile i 15-20 minutter før du skjærer i den.

Ha gjerne rotgrønnsaker og vann sammen med steken i den ildfaste formen om du ønsker kraft som base til en god saus. Kraften kan også fryses.

4. Ta av strømpen, skjær steken i tynne skiver og server.

Server reinsdyrsteken med for eksempel tarte tatin med sjalottløk, aspargesbønner med bacon, ovnsbakte poteter med siton og timian, grønne salatblader og en kirsebærsaus.

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.