Ingredienser

Reinsdyrstek:

Rotgrønnsaker:

  • 6 stk. gulrot
  • 3 stk. persillerot
  • 6 stk. sjalottløk
  • 18 stk. småpoteter
  • 2 ss olje
  • 1 ss hvitvinseddik
  • 3 ss brunt sukker
  • 3 stilker frisk timian

Sennepsvinaigrette:

  • 2 ts grov sennep
  • 2 ts hvitvinseddik
  • 2 ts honning
  • 1 - 1,5 dl olje
  • 0,5 ts salt
Del

Reinsdyrstek med ovnsbakte rotgrønnsaker

(0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Reinsdyrkjøtt har en eksotisk, naturkrydret smak. Her har reinsdyrstek fått følge av ovnsbakt potet og rotgrønnsaker. Enkelt, rustikt og fantastisk godt!

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

Reinsdyrstek:

Rotgrønnsaker:

  • 6 stk. gulrot
  • 3 stk. persillerot
  • 6 stk. sjalottløk
  • 18 stk. småpoteter
  • 2 ss olje
  • 1 ss hvitvinseddik
  • 3 ss brunt sukker
  • 3 stilker frisk timian

Sennepsvinaigrette:

  • 2 ts grov sennep
  • 2 ts hvitvinseddik
  • 2 ts honning
  • 1 - 1,5 dl olje
  • 0,5 ts salt

Slik gjør du

Klassisk-reinsdyrstek-192611-13
  1. Gni reinsdyrstek inn med salt og pepper.
Klassisk reinsdyrstek 3b
  1. Brun den raskt på alle sider i en varm stekepanne med smør.
Klassisk reinsdyrstek 3c
  1. Legg steken i en langpanne og stikk inn et steketermometer i den tykkeste delen av steken. Sett langpannen i stekeovn på 125 °C. Når steketermometeret viser 60-65 °C har steken en rosa snittflate og er medium stekt. Ved 70 °C er den medium pluss. Dette tar ca. 2 timer. La steken hvile i 15-20 minutter før du skjærer i den.

Ha gjerne rotgrønnsaker og vann sammen med steken i den ildfaste formen om du ønsker kraft som base til en god saus. Kraften kan også fryses.

  1. Del gulrøtter og persillerot i staver, sjalottløk i to og legg over i en ildfast form eller langpanne sammen med poteter. Dryss over olje, eddik og sukker, krydre med frisk timian, salt og pepper. Vend alt godt sammen og sett formen midt i stekeovnen. Bak grønnsakene sammen med reinsdyrsteken de siste 15 minuttene av steketiden. Skru opp ovnen til 225 °C mens steken hviler og stek i ca. 15 minutter til.
  2. Bland sennep, eddik og honning til en dressing i en liten bolle. Ha i salt. Spe med olje i en tynn stråle mens du pisker kraftig. Vinaigretten skal ha en glatt og kremaktig konsistens. Smak til med salt og pepper.

Ta av “strømpen”, skjær steken i pene skiver og anrett på fjøl eller fat sammen med ovnsbakte rotgrønnsaker og sennepsvinagrette.

Reinsdyrfileten er lite stekt på 53-55 °C, medium på 60 °C, medium pluss på 65-70 °C og gjennomstekt på 75 °C. 

Reinsdyrstek med ovnsbakte rotgrønnsaker

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant