Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Her finner du tekniske beskrivelser av de forskjellige informasjonskapslene vi bruker.

Hei, jeg heter Mats og er en robot

Snakk med meg om mat i Messenger!

Åpne i Messenger
Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Reinsdyrstek med hasselbackpotet

Ingredienser

  • 2 kg reinsdyrstek
  • 1,5 ts salt
  • 1,5 ts pepper
  • 2 stk. gulrot
  • 1 stk. rødløk
  • 500 g frisk sjampinjong
  • 7,5 dl vann

Viltsaus:

  • 2 ss smør
  • 4 ss hvetemel
  • 8 dl kjøttkraft eller sjy
  • 1 dl seterrømme
  • 3 skiver ekte geitost
  • 1 ss rørt tyttebær
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 2 stk. knuste einebær

Hasselbackpoteter:

  • 10 stk. potet
  • 2 ss smør
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper
  • 0,5 ts paprikapulver
  • 0,5 dl revet hvitost
Del

Reinsdyrstek med hasselbackpoteter

(2)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Reinsdyrstek er fantastisk festmat som passer til både små og store markeringer. Servér gjerne med deilige hasselbackpoteter, en fyldig fløtesaus og friske grønnsaker.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

  • 2 kg reinsdyrstek
  • 1,5 ts salt
  • 1,5 ts pepper
  • 2 stk. gulrot
  • 1 stk. rødløk
  • 500 g frisk sjampinjong
  • 7,5 dl vann

Viltsaus:

  • 2 ss smør
  • 4 ss hvetemel
  • 8 dl kjøttkraft eller sjy
  • 1 dl seterrømme
  • 3 skiver ekte geitost
  • 1 ss rørt tyttebær
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 2 stk. knuste einebær

Hasselbackpoteter:

  • 10 stk. potet
  • 2 ss smør
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper
  • 0,5 ts paprikapulver
  • 0,5 dl revet hvitost

Slik gjør du

  1. Gni inn steken med krydder. Stikk inn et steketermometer mot kjernen av kjøttet.
  2. Legg steken i en langpanne, tilsett vannet og sett panna inn i stekeovnen på 125°C. Steketiden er ca. 2 timer, avhengig av stekens tykkelse. Når steketermometeret viser 60-65 er steken medium stekt, ved 70 °C  er den medium pluss. Steken er helt gjennomstekt på 76°C. La steken hvile i 15-20 minutter.
  3. Skrell potetene og skjær dem flate i bunnen, så de står støtt. Skjær dem så i tynne skiver, men ikke helt igjennom - de skal henge sammen i bunnen. Sett dem i en smurt ildfast form, pensle dem i smør og strø over krydder.
  4. Stek potetene på 225° C i 45-50 minutter avhengig av størrelsen, til potetene har fått en gyllen overflate. Legg revet ost på toppen når det er igjen ca. 15 minutter av steketiden.
For ekstra smak på hasselbackpotetene kan du toppe osten med knuste hasselnøttkjerner.
  1. Sil opp stekesjyen. Brun smør og mel. Spe med sjy. Ha i einebær og kok opp under omrøring. La sausen småkoke i ca. 10 minutter. Tilsett rømme og geitost eller tyttebær og smak til med salt og pepper.
  2. Skjær sjampinjong og gulrot i skiver og rødløk i båter. Fres dette i en stekepanne.

Server reinsdyrsteken med grønnsaker, viltsaus og hasselbackpoteter.

Steken kan godt stekes dagen før og skjæres i skiver når den er kald. Pakk skivene i aluminiumsfolie og varm opp på 125 °C i ca. 20 minutter.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.4584, server:MP-PRD-WEB11 22.03.2023 01:10:43