Lagre

Ingredienser

Reinsdyrstek:

  • 1,5 kg surret reinsdyrstek
  • 1,5 ts salt
  • 1,5 ts pepper
  • 2 ss smør til steking

Rødkål:

  • 1 stk. vaniljestang
  • 1 stk. finsnittet rødkål
  • 3 stk. eple delt i 4
  • 150 g frosne bringebær
  • 100 g bløtlagte tørkede fiken delt i 2
  • 2 dl rødvin
  • 1 dl balsamicoeddik

Persillerotpuré:

  • 800 g ferdig skrelt persillerot
  • 1 l vann
  • 120 g smør
  • 1 dl melk
  • 0,5 ts nykvernet pepper
  • 1 ts salt
Del

Reinsdyrstek med ovnsbakt rødkål og persillerotpuré

(2)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Reinsdyrstek er nærmest ferdigkrydret fra naturens side med en deilig viltsmak. Den gamle klassiske steken har vi piffet opp, og serverer den med ovnsbakt rødkål og en fløyelsmyk persillerotpuré.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels
Lagre

Ingredienser

Reinsdyrstek:

  • 1,5 kg surret reinsdyrstek
  • 1,5 ts salt
  • 1,5 ts pepper
  • 2 ss smør til steking

Rødkål:

  • 1 stk. vaniljestang
  • 1 stk. finsnittet rødkål
  • 3 stk. eple delt i 4
  • 150 g frosne bringebær
  • 100 g bløtlagte tørkede fiken delt i 2
  • 2 dl rødvin
  • 1 dl balsamicoeddik

Persillerotpuré:

  • 800 g ferdig skrelt persillerot
  • 1 l vann
  • 120 g smør
  • 1 dl melk
  • 0,5 ts nykvernet pepper
  • 1 ts salt

Slik gjør du

Klassisk reinsdyrstek 3a
  1. Gni inn reinsdyrsteken med salt og pepper.
Klassisk reinsdyrstek 3b
  1. Brun den raskt på alle sider i en varm stekepanne med smør.
Klassisk reinsdyrstek 3c
  1. Legg steken i en langpanne og stikk inn et steketermometer i den tykkeste delen av steken. Sett langpannen i stekeovn på 125 °C. Når steketermometeret viser 60-65 °C har steken en rosa snittflate og er medium stekt. Ved 70 °C er den medium pluss. Dette tar ca. 2 timer. La steken hvile i 15-20 minutter før du skjærer i den.

Ha gjerne rotgrønnsaker og vann sammen med steken i den ildfaste formen om du ønsker kraft som base til en god saus. Kraften kan også fryses.

  1. Splitt vaniljestang og skrap ut vaniljefrø. Ha rødkål, eple, bringebær, fiken, vaniljestang og -frø i en ildfast form. Hell på rødvin og eddik. Dekk formen med aluminiumsfolie og sett den i stekeovn i ca. 1 ½ time. Smak til med salt og sukker.

Er det mye væske igjen i formen, hell den over i en liten kjele, kok inn og ha den tilbake sammen med rødkålen.

  1. Skrell persillerot og kutt i mindre biter. Kok persillerotbiter møre i en kjele med vann. Hell av kokevannet, sett kjelen tilbake på plata og damp persilleroten litt. Se til at det ikke svir seg.
  2. Mos pastinakken ved hjelp av stavmikser eller hurtigmikser. Tilsett smør og melk. Kjør maskinen til du har en jevn puré og smak til med salt og kvernet pepper.

Ta av “strømpen”, skjær steken i pene skiver og server med ovnsbakt rødkål og persillerotpuré. 

Reinsdyrfileten er lite stekt på 53-55 °C, medium på 60 °C, medium pluss på 65-70 °C og gjennomstekt på 75 °C. 

Reinsdyrstek med ovnsbakt rødkål og persillerotpuré

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant