Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Gryterøkt ribbe 1.jpg

Gryterøkt ribbe

Ingredienser

porsjoner
  • 1,5 kg ribbe
  • 2 ts paprikapulver
  • 2 ts grovmalt pepper
  • 2 ts tørket rosmarin
  • 5 ts salt

Ovnsbakte grønnsaker:

  • 4 stk. gulrot
  • 3 stk. persillerot
  • 1 stk. fennikel
  • 2 stk. rødløk
  • 2 ss nøytral olje
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper

Potetmos:

  • 1 kg potet
  • 3 ss smør
  • 2 dl melk
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 2 ss finhakket frisk kruspersille
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Liker du å prøve nye ting kan gryterøkt ribbe være noe for deg. Her lærer du hvordan du kan røke kjøttet selv uten røkeovn. Metoden fungerer like bra på grillen.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 1,5 kg ribbe
  • 2 ts paprikapulver
  • 2 ts grovmalt pepper
  • 2 ts tørket rosmarin
  • 5 ts salt

Ovnsbakte grønnsaker:

  • 4 stk. gulrot
  • 3 stk. persillerot
  • 1 stk. fennikel
  • 2 stk. rødløk
  • 2 ss nøytral olje
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper

Potetmos:

  • 1 kg potet
  • 3 ss smør
  • 2 dl melk
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 2 ss finhakket frisk kruspersille

Slik gjør du

Du trenger: Ribbe, paprikapulver, grovmalt pepper, tørket rosmarin, salt, gulrot, persillerot, rødløk, fennikel, poteter, melk, smør, persille, olje og røykflis.

  1. Skjær av svoren. Behold mest mulig av fettet på ribben.

  1. Skjær ut beina med en skarp kniv.

  1. Bland sammen alle krydderne og gni inn ribben med blandingen.
For at ribben skal bli ekstra smakfull er det lurt å krydre den dagen før du skal røke den.
  1. Ha røykflis over i en jerngryte. Legg i en rist og legg på aluminiumfolie som er brettet som en form med kanter, tilpasset ribbens størrelse.
  2. Legg kjøttet på folien, legg på lokk og sett platen på full styrke i ca. 15 minutter. Skru ned varmen og la ribben steke i 1 ½ time, eller til den er gjennomstekt. La den hvile i 15 minutter før du skjærer i den.
  3. Skrell og kutt gulrot og persillerot i staver. Rens løk og fennikel, del i båter. Ha grønnsaker over i en ildfast form eller langpanne. Vend inn olje og krydre med salt og pepper. Sett grønnsakene i ovnen på 225 grader i ca. 20-30 minutter.
  4. Skrell potet og skjær i terninger. Kok dem møre i usaltet vann. Hell av kokevannet og sett gryten tilbake på platen for å dampe bort overflødig vann. Tilsett smør og mos poteter, spe med melk og smak til med salt og pepper. Bland inn finhakket persille rett før servering.

Deilig røkt ribbe klar til å skjæres i skiver. Legg på fat sammen med grønnsaker og server med en mos. 

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.9000, server:MP-PRD-WEB11 26.05.2024 13:14:45