Ribbe med sursøt saus

Kategori
Familien
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
Under 20 min

En rask, asiatisk, sursøt saus lager du enkelt selv. Perfekt sammen med rester av ribbe og litt friske grønnsaker. Hvem sa at rester ikke kunne smake godt? 

Ingredienser

  • 600 g rester av ribbe
  • 3 stk paprika i ulike farger
  • 1 stk løk
  • 1 ts revet frisk ingefær
  • 1 stk finhakket rød chili
  • 1 stk hermetisk ananas i ringer (liten boks)

Sursøt saus:

  • 3 ss sukker
  • 4 ss soyasaus
  • 2 ss eplecidereddik
  • 1 dl hønsebuljong eller kjøttbuljong (utblandet)
  • 1 ss maisstivelse (maizena)
  • lake fra 1 boks ananas (0.5-1 dl)

Slik gjør du

  1. Skjær rester av ribbe fri for bein og svor. Del ribberestene i terninger (2,5cm x 2,5 cm).
  2. Rens og kutt opp løk og paprika i biter. Rens og finhakk chili. 
  3. Hell av ananaslaken i en liten skål, og kutt opp ananasringene i mindre biter. 
  4. Bland sukker, soyasaus, eplecidereddik og kraft eller buljong sammen med laken fra ananasen. 
  5. Varm olje i en wokpanne, stekepanne eller jerngryte. 
  6. Fres ribbebiter, løk og paprika til løken begynner å bli mør. Ha i chili, revet ingefær og ananasbiter. 
  7. Hell i blandingen til sausen, og kok opp. Jevn sausen med litt maizenna utrørt i kaldt vann.  

Server wokretten med kokt ris eller kokte nudler. Topp med frisk chili eller koriander for ekstra smak. Pynt eventuelt med sesamfrø. 

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.