Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Ribbe med bakte rødløk

Ribbe med bakte rødløk

Ingredienser

porsjoner
  • 2 kg tynnribbe eller familieribbe
  • 3 ts salt
  • 2 ts pepper
  • ca. 2 dl vann

Mandel- og kaperspesto:

  • 100 g mandler
  • 3 ss kapers
  • 2 båter hvitløk
  • 0,5 bunt bladpersille
  • ca. 3 dl virgin olivenolje
  • 4 ss finrevet parmesan
  • skall og saft av 0,5 stk. sitron
  • 0,5 ts salt , gjerne urtesalt
  • 0,5 ts pepper

Bakte rødløk:

  • 4 stk. rødløk
  • 1 ss olivenolje , eventuelt smør/kryddersmør
  • 0,5 ts flaksalt
  • 0,25 ts kvernet pepper
  • 2 kvister frisk rosmarin
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 2507 kcal
Fett 232 g
Protein 88 g
Karbohydrater 13 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ribbe med sprø svor og klassisk tilbehør står på bordet hos mange på selveste julaften. Vil du nyte den deilige ribba i førjulstiden eller noen av de andre juledagene, kan du prøve den med bakte rødløk og en smakfull mandel- og kaperspesto.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 2 kg tynnribbe eller familieribbe
  • 3 ts salt
  • 2 ts pepper
  • ca. 2 dl vann

Mandel- og kaperspesto:

  • 100 g mandler
  • 3 ss kapers
  • 2 båter hvitløk
  • 0,5 bunt bladpersille
  • ca. 3 dl virgin olivenolje
  • 4 ss finrevet parmesan
  • skall og saft av 0,5 stk. sitron
  • 0,5 ts salt , gjerne urtesalt
  • 0,5 ts pepper

Bakte rødløk:

  • 4 stk. rødløk
  • 1 ss olivenolje , eventuelt smør/kryddersmør
  • 0,5 ts flaksalt
  • 0,25 ts kvernet pepper
  • 2 kvister frisk rosmarin
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 2507 kcal
Fett 232 g
Protein 88 g
Karbohydrater 13 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av
 

Ofte får ribba sprø svor av seg selv, hvis ikke kan du gjøre følgende mot slutten av steketiden: Sett panna høyere i ovnen og øk temperaturen til 250 °C, eller bruk ovnens grill. Følg nøye med så du ikke brenner svoren, ikke forlat ovnen, for dette går raskt. Hvis bare deler av ribba har fått sprø svor, kan disse dekkes med aluminiumfolie, slik at de ikke blir brent.

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.13065, server:MP-PRD-WEB11 15.02.2025 10:52:50