Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Ovnsbakte poteter med sitron og timian

Ovnsbakte poteter med sitron og timian

Ingredienser

porsjoner
  • 800 g små potet
  • 10 båter hvitløk
  • 2 stk. sitron , delt i to
  • 0,25 potte frisk timian
  • 0,5 dl raps- eller olivenolje
  • 4 ss honning
  • 2 ts salt
  • 1 ts kvernet pepper
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 315 kcal
Fett 12 g
Protein 5 g
Karbohydrater 44 g
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Små, ovnsbakte poteter blir man aldri lei, og de passer til alt. Her har vi bakt dem i selskap med hvitløk, timian og sitron, som dufter herlig og gir potetene ekstra god smak. Server som tilbehør til alle slags retter av kjøtt – hele året.

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 800 g små potet
  • 10 båter hvitløk
  • 2 stk. sitron , delt i to
  • 0,25 potte frisk timian
  • 0,5 dl raps- eller olivenolje
  • 4 ss honning
  • 2 ts salt
  • 1 ts kvernet pepper
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 315 kcal
Fett 12 g
Protein 5 g
Karbohydrater 44 g

Slik gjør du

1. Forvarm stekeovnen til 200 °C.

2. Legg poteter i en romslig ildfast form sammen med hvitløk, sitron og timiankvister. Hell over olje og honning, og bruk hendene til å blande alt godt. Krydre med salt og pepper.

Usikker på hvilken honning du skal velge? Vi heier på norske produsenter - velg norsk honning når du har mulighet. I tillegg finnes det utallige typer å velge i. Lær mer om honning og smak!

3. Plasser formen midt i ovnen og stek i ca. 40 minutter, eller til potetene er møre. Rør om et par ganger under stekingen, og klem gjerne litt sitronsaft over. Pass på slik at du ikke brenner deg.  

Server potetene rykende varme rett fra formen.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.11738, server:MP-PRD-WEB12 05.10.2024 17:33:47