Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du tekniske beskrivelser av de forskjellige informasjonskapslene vi bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Stekt surdeigsbrød delt

Surdeig

Å bake med surdeig blir stadig mer populært. Lær hvordan du lager surdeigsstarter selv, hvordan du mater starteren og hvordan du lykkes med surdeigsbaking.

Podcast-episode: Surdeigsstarter: Slik gir du den liv, og holder den i live

Oppskrift surdeigsstarter

Se film

  • Surdeigsstarter

  • Aktiv surdeigsstarter

  • Surdeigsbrød - alt du trenger å vite!

  • Grovt surdeigsbrød

  • Snitte surdeigsbrød – 5 snittetips!

  • Knekkebrød av surdeigsrester

  • Surdeigsbrød

Podcast-episode: Hvordan gjør du surdeigstarteren aktiv?

NOEN KJAPPE SURDEIGSTIPS

Bruk gjerne økologisk mel.

La glasset stå på benken om du ønsker å få fart på surdeigen.

Oppbevar i kjøleskapet med tett lokk om du ønsker å roe ned surdeigen.

Gi deigen god tid til å heve og utvikle smak.

Ikke gi opp! Å utvikle en god surdeig tar tid!

Oppskrifter surdeigsbrød

Podcast-episode: Hvordan bake et perfekt surdeigsbrød?

Hvordan snitte surdeigsbrød

Andre surdeigsoppskrifter

Podcast-episode: Alt du kanskje lurer på om surdeig

Podcast-episode: Maten magen din digger

Podcast-episode: Kimchi og fermentering for nybegynnere

Innholdet på surdeig er laget i samarbeid med Opplysningskontoret for brød og korn. Besøk brodogkorn.no