Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Stekt surdeigsbrød delt

Surdeig

Å bake med surdeig blir stadig mer populært. Lær hvordan du lager surdeigsstarter selv, hvordan du mater starteren og hvordan du lykkes med surdeigsbaking.

Podcast-episode: Surdeigsstarter: Slik gir du den liv, og holder den i live

Oppskrift surdeigsstarter

Se film

  • Surdeigsstarter

  • Aktiv surdeigsstarter

  • Surdeigsbrød - alt du trenger å vite!

  • Grovt surdeigsbrød

  • Snitte surdeigsbrød – 5 snittetips!

  • Knekkebrød av surdeigsrester

  • Surdeigsbrød

Podcast-episode: Hvordan gjør du surdeigstarteren aktiv?

NOEN KJAPPE SURDEIGSTIPS

Bruk gjerne økologisk mel.

La glasset stå på benken om du ønsker å få fart på surdeigen.

Oppbevar i kjøleskapet med tett lokk om du ønsker å roe ned surdeigen.

Gi deigen god tid til å heve og utvikle smak.

Ikke gi opp! Å utvikle en god surdeig tar tid!

Oppskrifter surdeigsbrød

Podcast-episode: Hvordan bake et perfekt surdeigsbrød?

Hvordan snitte surdeigsbrød

Andre surdeigsoppskrifter

Podcast-episode: Alt du kanskje lurer på om surdeig

Podcast-episode: Maten magen din digger

Podcast-episode: Kimchi og fermentering for nybegynnere

Innholdet på surdeig er laget i samarbeid med Opplysningskontoret for brød og korn. Besøk brodogkorn.no