Ribbe med stekt blomkål

Kategori
Rask
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
20–40 min

Her er et forslag til hvordan du kan servere ribberestene. Varm opp ribba og server med stekt blomkål og en nydelig granateplesaus.  Perfekt liten smårett når det blir for mye med full middag.

Ingredienser

  • 800 g stekt ribbe

Stekt blomkål:

  • 2 stk blomkål
  • 1 ts salt

Granateplesaus:

  • 2 stk granateple
  • 2 ss honning

  • 1 pose ferdig blandet salat

Slik gjør du

  1. Skjær ribben i passe store biter og varm den opp i ovnen på 150 °C i ca. 20 minutter.
  2. Del blomkålhodene i tykke skiver. Behold stilken på.
  3. Stek blomkålskivene i en tørr panne på høy temperatur til de har fått en fin brent farge på begge sider. Du kan også steke løse blomkålbuketter. Smak til med salt.
  4. Skjær såvidt gjennom skallet rundt granateplene og brekk dem i to. Rens ut granateplekjernene og ha dem i en kjele sammen med honning. La det koke inn i ca. 10 minutter til en tykk saus.

Server ribbebiter med stekt blomkål, blandet salat og granateplesaus.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.