Råstekte poteter

Kategori
Familien
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
20–40 min

Gyllenbrune tykke skiver av stekt potet smaker nydelig til all slags mat, eller sammen med en god dipp når du har lyst på noe enkelt og godt. Om du vil lage dem med eller uten skall er opp til deg. 

Ingredienser

  • 800 g kokefast potet
  • 4 ss olivenolje eller solsikkeolje
  • 1 ts salt
  • 12 ts kvernet pepper

Slik gjør du

  1. Vask potetene (og skrell) poteter og skjær dem i 1 ½ -2 cm tykke skiver. Tørk dem godt med et kjøkkenhåndkle.
  2. Varm en stekepanne med olje og stek potetskivene i ca 5-6 minutter på hver side, til de er gyllenbrune. Sjekk med en spiss kniv om potetskivene er helt møre. La dem renne av seg på litt kjøkkenpapir.
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.