Eksklusiv kongekrabbesalat med aïoli

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Avansert
Tid
40–60 min

Kongekrabbe er veldig godt og eksklusivt. Inviter gjerne gjestene dine inn på kjøkkenet for å være med på å legge opp retten. Lag alt på forhånd og stek krabben til sist.  

Ingredienser

  • 600 g renset kjøtt av kongekrabbe
  • 1 ss rapsolje
  • 4 skiver frisk ingefær
  • 2 ss sesamolje
  • 1 ts havsalt
  • 1 ts kvernet pepper

Avokadokrem:

  • 3 stk avokado
  • saften av 1 stk lime
  • 1 båt hvitløk
  • 1 ss olivenolje
  • 12 ts salt
  • 12 ts kvernet pepper

Aïoli:

  • 2 stk eggeplomme
  • 1 ss vineddik eller sitronsaft
  • 1 ts dijonsennep eller annen sennep
  • 2 båt presset hvitløk
  • 4 dl nøytral olje

Pynt:

  • 2 stilker frisk dill
  • 6 stilker frisk brønnkarse
  • 4 stk reddik med stilk
  • 2 ss frisk gressløk

Slik gjør du

  1. Lag avokadokrem. Del avokado, og fjern stein og skall. Ha i en food- prosessor sammen med limesaft, hvitløk, olivenolje, salt og pepper. Kjør til en glatt puré, og ha over i en sprøytepose. Klem ut alt luft og knyt posen sammen.
  2. Lag aïoli. Visp sammen eggeplommer med salt, til de er lyse og tykke. Bland inn sennep og hvitløk, og halvparten av sitronsaft/eddik. Spe forsiktig med olje under konstant visping. Smak til med salt, pepper og resten av sitron/eddik. Legg over i en sprøytepose. Knyt igjen og legg i kjøleskapet.
    I: Blir aïolien for tykk, tilsett litt vann og rør godt.

  1. Plukk fine biter av dill og brønnkarse og legg på et fuktig kjøkkenhåndkle. Kutt reddik i tynne skiver, gjerne med en mandolin. Legg over i iskaldt vann sånn at de holder seg sprøe. Finkutt gressløk og ha i en liten skål.
  2. Sett en stekepanne på høy varme, tilsett olje, kongekrabbe og skiver av ingefær. Stek til krabbekjøttet har fått en fin farge på begge sider. Ta pannen av varmen og tilsett sesamolje, salt og pepper.
  3. La krabben hvile litt før du skjærer den i biter.

Anrett tallerken ved å først legge på avokadokrem og aïoli. Legg så på biter av kongekrabbe og resten av urtene.  

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.