Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Innbakt lam

Innbakt lam

Ingredienser

porsjoner
  • 400 g flatbiff av lam
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 g nykvernet pepper
  • 3 plater butterdeig
  • 1 stk. egg til pensling av butterdeigplatene

Fyll:

  • 1 stk. liten gulrot
  • 1 stk. liten løk
  • 0,5 stk. liten purre
  • 4 stk. frisk sjampinjong
  • 1 ss margarin til steking
  • 1 ss hakket frisk timian
  • 2 ss hakket bladpersille

Grønnsaker:

  • 0,25 stk. blomkål
  • 0,25 stk. brokkoli
  • 0,25 stk. fennikel
  • 1 stk. gulrot delt i staver
  • 1 stilk stilkselleri (stangselleri) delt i staver
  • 1 ss margarin
  • 1 ss sitronsaft

Rødvinsaus:

  • 1 stk. sjalottløk
  • 2,5 dl rødvin
  • 2,5 dl oksekraft
  • 50 g usaltet smør
  • 0,25 ts salt
  • 0,25 ts pepper
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

I denne retten bruker du flatbiff av lam. Den sitter på innsiden av lammelåret og er et flott lite kjøttstykke på 3-400 gram. Lam har som alt annet kjøtt utallige variasjonsmuligheter. Det spesielle med lammekjøtt er at det egner seg til de fleste retter enten det er kremete sauser eller sterkt krydder. Hva med å prøve en spennende rett som innbakt lam, du vil garantert imponere både familie og venner.

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Ingredienser

porsjoner
  • 400 g flatbiff av lam
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 g nykvernet pepper
  • 3 plater butterdeig
  • 1 stk. egg til pensling av butterdeigplatene

Fyll:

  • 1 stk. liten gulrot
  • 1 stk. liten løk
  • 0,5 stk. liten purre
  • 4 stk. frisk sjampinjong
  • 1 ss margarin til steking
  • 1 ss hakket frisk timian
  • 2 ss hakket bladpersille

Grønnsaker:

  • 0,25 stk. blomkål
  • 0,25 stk. brokkoli
  • 0,25 stk. fennikel
  • 1 stk. gulrot delt i staver
  • 1 stilk stilkselleri (stangselleri) delt i staver
  • 1 ss margarin
  • 1 ss sitronsaft

Rødvinsaus:

  • 1 stk. sjalottløk
  • 2,5 dl rødvin
  • 2,5 dl oksekraft
  • 50 g usaltet smør
  • 0,25 ts salt
  • 0,25 ts pepper

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Innbakt lam

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.9167, server:MP-PRD-WEB15 30.05.2024 11:29:19