Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du tekniske beskrivelser av de forskjellige informasjonskapslene vi bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Madeirasaus

Madeirasaus

Ingredienser

porsjoner
  • 2 stk. sjalottløk
  • 1 dl rødvin
  • 0,5 dl kjøttkraft eller buljong
  • 0,5 dl madeira
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • saften av 0,5 stk. sitron
  • 2 ts maisenna
  • 2 ss vann
  • 2 ss smør
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Dette er en kraftig saus som passer til okse- eller kalvekjøtt – gjerne til stek eller helstekt filet.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 2 stk. sjalottløk
  • 1 dl rødvin
  • 0,5 dl kjøttkraft eller buljong
  • 0,5 dl madeira
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • saften av 0,5 stk. sitron
  • 2 ts maisenna
  • 2 ss vann
  • 2 ss smør

Slik gjør du

  1. Hakk løk og kok den sammen med rødvin i ca. 10 minutter med lokk. Hell på kraft og madeira og la det koke uten lokk i 10 minutter til.
  2. Sil vekk løken, smak til med salt, pepper og sitron.
  3. Rør maizena ut i vann, og rør dette inn i sausen. Rør inn smør til slutt.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.7026, server:MP-PRD-WEB13 29.11.2023 19:20:37