Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Madeirasaus

Madeirasaus

Ingredienser

porsjoner
  • 2 stk. sjalottløk
  • 1 dl rødvin
  • 0,5 dl kjøttkraft eller buljong
  • 0,5 dl madeira
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • saften av 0,5 stk. sitron
  • 2 ts maisenna
  • 2 ss vann
  • 2 ss smør
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Dette er en kraftig saus som passer til okse- eller kalvekjøtt – gjerne til stek eller helstekt filet.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 2 stk. sjalottløk
  • 1 dl rødvin
  • 0,5 dl kjøttkraft eller buljong
  • 0,5 dl madeira
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • saften av 0,5 stk. sitron
  • 2 ts maisenna
  • 2 ss vann
  • 2 ss smør

Slik gjør du

  1. Hakk løk og kok den sammen med rødvin i ca. 10 minutter med lokk. Hell på kraft og madeira og la det koke uten lokk i 10 minutter til.
  2. Sil vekk løken, smak til med salt, pepper og sitron.
  3. Rør maizena ut i vann, og rør dette inn i sausen. Rør inn smør til slutt.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.8745, server:MP-PRD-WEB15 21.05.2024 16:10:02