Nihari Ghost - lammegryte fra India

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
Over 60 min

Glad i indisk curry? Her får du oppskriften på Samirs lammegryte - en spesialitet fra hans restaurant Der Peppern Gror. Les historien om Samir, sansenes konge.

Ingredienser

  • 1 kg benfritt lammekjøtt
  • 4 ss olje
  • 6 stk hel kardemomme
  • 2 stk hel kanel
  • 6 stk hel nellik
  • 2 stk laurbærblad
  • 1 stk løk i skiver
  • 1 ts hel pepper , svart
  • ½ ss revet frisk ingefær
  • 1 båt finhakket hvitløk
  • 2 ts gurkemeie
  • 3 ts malt koriander
  • 3 ts chilipulver
  • 2 ts garam masala
  • 4 dl vann
  • 2 ss gresk yoghurt
  • 2 ss sprøstekt løk

Løkpasta

  • 1 stk løk
  • 4 stk hel nellik
  • 1 stk hel kanel
  • 4 stk hel pepper

Slik gjør du

  1. Skjær kjøttet i biter på 3x3cm.
  2. Varm en dyp stekepanne med halvparten av oljen og brun kjøttet i omganger. Ha det over på et fat og sett til side. Skyll ut av stekepannen med litt vann og hell det over kjøttet.
  3. Varm stekepannen på nytt med resten av oljen og tilsett kardemomme, kanelstang, laurbærblad, nellik og svart pepper. Rist krydderet til det dufter og pepperen begynner å «poppe».
  4. Tilsett den skivede løken og fres videre på middels varme til løken er myk og gyllen. Tilsett revet ingefær og hvitløk, gurkemeie, koriander, chili, garam masala og sprøstekt løk.
  5. Ha det brunede lammekjøttet tilbake i pannen sammen med all væske. Hell på vann, rør inn yoghurt og løkpasta og kok opp. Senk varmen, sett på lokk og la gryten småkoke til kjøttet er mørt, ca. 1 ½-2 timer. Smak til med litt salt.
Nihari Ghost

Server lammegryten med basmatiris og nanbrød.

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.