Enkel indisk curry med egg

Kategori
Sunn
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
20–40 min

En curry kan man lage kjapt, ingrediensene stekes i pannen og mikses i en foodprosessor, kok noen egg så har du en perfekt middag.

Ingredienser

  • 100 g fullkornris
  • 1 stk løk
  • 8 båter hvitløk
  • 2 cm frisk ingefær
  • 2 stk rød chili
  • 2 ss rapsolje
  • 2 ts garam masala
  • 1 ts gurkemeie
  • 2 ts valmuefrø
  • 1 ts salt
  • 4 stk tomat
  • 2 dl vann
  • 4 stk egg
  • 1 dl hakket frisk koriander
  • 1 ss saft av sitron
Vis næringsinnhold
Energi
521kcal
Fett
23.4g
Protein
22.0g
Karbohydrater
52.1g
Jern
5.5mg

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

Slik gjør du

  1. Kok ris etter anvisning på pakken.
  2. Skrell løk, hvitløk og ingefær og del i grove biter. Kutt chili grovt. Ha det i en foodprosessor og kjør i noen minutter til alt har blitt til en grov puré.
  3. Stek pureen i en panne sammen med olje og tilsett krydder. Hakk tomat i grove biter og ha i pannen. La det steke noen minutter til tomatene er bløte. Ha alt i en foodprosessor igjen og miks det hele sammen med vann.
  4. Ha pureen tilbake i pannen.
  5. Kok egg 6-8 minutter og avkjøl dem under rennende kaldt vann. Skrell eggene og del dem i to.

Server curryen rykende varm med egg, grovkuttet koriander, sitronsaft og ris. 

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.