Ingredienser

  • 100 g fullkornris
  • 1 stk. løk
  • 8 båter hvitløk
  • 2 cm frisk ingefær
  • 2 stk. rød chili
  • 2 ss rapsolje
  • 2 ss rapsolje
  • 2 ts garam masala
  • 1 ts gurkemeie
  • 2 ts valmuefrø
  • 4 stk. tomat
  • 2 dl vann
  • 2 ss sitronsaft
  • 4 stk. egg
  • 0,5 bunt hakket frisk koriander
Næringsinnhold

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

521kcal

Energi

23.4g

Fett

22.0g

Protein

52.1g

Karbohydrater

5.5mg

Jern

Del

Enkel indisk curry med egg

(2)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

En kjapp og enkel vegetarisk curryrett som godt kan tilberedes i en stekepanne med høye kanter. "Smilende" kokte egg med litt flytende plomme smaker nydelig sammen med den krydrede tomatsausen. En perfekt hverdagsmiddag.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

  • 100 g fullkornris
  • 1 stk. løk
  • 8 båter hvitløk
  • 2 cm frisk ingefær
  • 2 stk. rød chili
  • 2 ss rapsolje
  • 2 ss rapsolje
  • 2 ts garam masala
  • 1 ts gurkemeie
  • 2 ts valmuefrø
  • 4 stk. tomat
  • 2 dl vann
  • 2 ss sitronsaft
  • 4 stk. egg
  • 0,5 bunt hakket frisk koriander
Næringsinnhold

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

521kcal

Energi

23.4g

Fett

22.0g

Protein

52.1g

Karbohydrater

5.5mg

Jern

Slik gjør du

  1. Kok ris etter anvisning på pakken.
  2. Skrell løk, hvitløk og del i grove biter. Skrap av det tynne skallet på ingefæren og riv den grovt. Del chilien i to og fjern frøene, kutt resten grovt. Ha alt i en foodprosessor og kjør til en puré.

Dette er en sterk variant, så juster gjerne på chilimengden etter egen gane.

  1. Varm olje i en stekepanne og tilsett puréen, garam masala, gurkemeie og valmuefrø. Fres alt et par minutter uten at det tar farge.
  2. Skjær tomatene i biter og ha dem i pannen. La dem frese med noen minutter til de blir myke. Mos tomatene med en gaffel.
  3. Tilsett vann og kok opp. Smak til med sitronsaft og litt salt og pepper.
  4. Kok eggene 6-8 minutter og avkjøl dem under rennende kaldt vann. Skrell og del dem i to.
  5. Server curryen rykende varm med de kokte eggene, grovkuttet koriander og ris. Press gjerne litt ekstra sitronsaft over.

Server curryen rykende varm.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant