Lagre

Ingredienser

  • 400 g kyllingkjøttdeig
  • 1 stk. løk
  • 1 ts salt
  • 1 ss garam masala
  • 2 ss finhakket frisk koriander
  • 2 båter hvitløk
  • 1 ss hakket frisk ingefær
  • 1 stk. grønn chili
  • 8 stk. grillspyd
  • 1 ss rapsolje til pensling

Raita:

  • 2 dl yoghurt naturell
  • 1 stk. revet agurk (godt avrent)
  • 2 ss finhakket frisk mynte
Næringsinnhold

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

249kcal

Energi

13.1g

Fett

23.1g

Protein

10.1g

Karbohydrater

1.7mg

Jern

Del

Kyllingkebab med raita

(0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

En smak av India! Krydret kebab av kyllingkjøttdeig servert rett fra grillen med raita. Nanbrød hører selvfølgelig også med. 

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels
Lagre

Ingredienser

  • 400 g kyllingkjøttdeig
  • 1 stk. løk
  • 1 ts salt
  • 1 ss garam masala
  • 2 ss finhakket frisk koriander
  • 2 båter hvitløk
  • 1 ss hakket frisk ingefær
  • 1 stk. grønn chili
  • 8 stk. grillspyd
  • 1 ss rapsolje til pensling

Raita:

  • 2 dl yoghurt naturell
  • 1 stk. revet agurk (godt avrent)
  • 2 ss finhakket frisk mynte
Næringsinnhold

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

249kcal

Energi

13.1g

Fett

23.1g

Protein

10.1g

Karbohydrater

1.7mg

Jern

Slik gjør du

  1. Rens løk og ha den i en hurtigmikser sammen med koriander, hvitløk, ingefær, chili, garam masala og salt. Kjør til det blir en jevn masse. 
  2. Vend blandingen inn i kjøttdeigen. Sett eventuelt kjølig en ½ times tid slik at smaken utvikler seg mer. 
  3. Lag raita. Riv agurk grovt, og press ut litt av vannet fra agurken. Bland agurken sammen med yoghurt, finhakket mynte og smak til med salt, pepper, og eventuelt litt sukker.
  4. Lag ovale boller på størrelse med en kjøttkake og tre bollene på spyd. Juster eventuelt formen på bollene slik at de er ca. like store. 
Husk å legg trespyd i bløt i 15-20 min i forkant. Da forhindrer du at spydet tar fyr på grillen.
  1. Pensle grillristen med litt olje og legg spydene på grillen. Grill til kyllingkebabene har fått en fin gyllen farge rundt det hele. Snu ofte slik at de ikke svir seg. 

Server kebabspydene med raita. Nanbrød smaker også godt til. 

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant