Kyllingkebab med raita

Kategori
Sunn
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
20–40 min

En smak av India! Krydret kebab av kyllingkjøttdeig servert rett fra grillen med raita. Nanbrød hører selvfølgelig også med. 

Ingredienser

  • 400 g kyllingkjøttdeig
  • 1 stk løk
  • 1 ts salt
  • 1 ss garam masala
  • 2 ss finhakket frisk koriander
  • 2 båt hvitløk
  • 1 ss hakket frisk ingefær
  • 1 stk grønn chili
  • 8 stk grillspyd
  • 1 ss rapsolje til pensling

Raita:

  • 2 dl yoghurt naturell
  • 1 stk revet agurk (godt avrent)
  • 2 ss finhakket frisk mynte
Vis næringsinnhold
Energi
249kcal
Fett
13.1g
Protein
23.1g
Karbohydrater
10.1g
Jern
1.7mg

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

Slik gjør du

1. Rens løk og ha den i en hurtigmikser sammen med koriander, hvitløk, ingefær, chili, garam masala og salt. Kjør til det blir en jevn masse. 

2. Vend blandingen inn i kjøttdeigen. Sett eventuelt kjølig en ½ times tid slik at smaken utvikler seg mer. 

3. Lag raita. Riv agurk grovt, og press ut litt av vannet fra agurken. Bland agurken sammen med yoghurt, finhakket mynte og smak til med salt, pepper, og eventuelt litt sukker.

4. Lag ovale boller på størrelse med en kjøttkake og tre bollene på spyd. Juster eventuelt formen på bollene slik at de er ca. like store. 

Husk å legg trespyd i bløt i 15-20 min i forkant. Da forhindrer du at spydet tar fyr på grillen.

5. Pensle grillristen med litt olje og legg spydene på grillen. Grill til kyllingkebabene har fått en fin gyllen farge rundt det hele. Snu ofte slik at de ikke svir seg. 

Server kebabspydene med raita. Nanbrød smaker også godt til. 

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.