Shahi Lam Korma

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
Over 60 min

Korma er en kremete smakfull curry. Shahi Korma lages ofte med lammekjøtt,og vi har laget vår variant med fårikålkjøtt.

Ingredienser

  • 1000 g fårikålkjøtt
  • 2 båter hvitløk
  • 1 ss revet frisk ingefær
  • 3 dl crème fraîche orginal, 35 %
  • 30 dl mandler
  • 20 g pistasjnøtter
  • 1 dl matfløte
  • 1 ts salt
  • 1 ss garam masala
  • 1 ss gurkemeie
  • 14 ts malt muskat
  • 3 ts chilipulver
  • 1 bunt frisk mynte
  • 1 bunt frisk koriander
  • 3 dl vann

Slik gjør du

  1. Skjær kjøttet i mindre biter, og fjern bein. Legg kjøttet i en bolle.
  2. Skrell og riv hvitløk og ingefær på et rivjern. Bland dette inn i kjøttet. Varm olje i en gryte. Legg kjøttet i gryta. Brun kjøttet.
  3. Bland inn alle de tørre krydderne i kjøttet, og rør godt. Tilsett creme fraiche og vann.
  4. Dekk med lokk og kok på lav temperatur i en times tid, til kjøttet er mørt.
  5. Hakk mandler og nøtter. Tilsett fløte, mandler og pistasjenøtter og la blandingen koke i 15 minutter.
  6. Hakk urtene, og tilsette dette i gryta. Pynt gjerne med mandler, nøtter og urter. 

Server gjerne med brød eller ris. 

I denne oppskriften kan du også bruke benfritt grytekjøtt av fårestek.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.