Lagre

Ingredienser

  • 1 kg fårikålkjøtt
  • 2 båter hvitløk
  • 1 ss revet frisk ingefær
  • 3 dl crème fraîche orginal, 35 %
  • 30 g mandler
  • 20 g pistasjnøtter
  • 1 dl matfløte
  • 1 ts salt
  • 1 ss garam masala
  • 1 ss gurkemeie
  • 0,25 ts malt muskat
  • 3 ts chilipulver
  • 1 bunt frisk mynte
  • 1 bunt frisk koriander
  • 3 dl vann
Del

Shahi Lam Korma

(3)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Korma er en kremete smakfull curry. Shahi Korma lages ofte med lammekjøtt,og vi har laget vår variant med fårikålkjøtt.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels
Lagre

Ingredienser

  • 1 kg fårikålkjøtt
  • 2 båter hvitløk
  • 1 ss revet frisk ingefær
  • 3 dl crème fraîche orginal, 35 %
  • 30 g mandler
  • 20 g pistasjnøtter
  • 1 dl matfløte
  • 1 ts salt
  • 1 ss garam masala
  • 1 ss gurkemeie
  • 0,25 ts malt muskat
  • 3 ts chilipulver
  • 1 bunt frisk mynte
  • 1 bunt frisk koriander
  • 3 dl vann

Slik gjør du

  1. Skjær kjøttet i mindre biter, og fjern bein. Legg kjøttet i en bolle.
  2. Skrell og riv hvitløk og ingefær på et rivjern. Bland dette inn i kjøttet. Varm olje i en gryte. Legg kjøttet i gryta. Brun kjøttet.
  3. Bland inn alle de tørre krydderne i kjøttet, og rør godt. Tilsett creme fraiche og vann.
  4. Dekk med lokk og kok på lav temperatur i en times tid, til kjøttet er mørt.
  5. Hakk mandler og nøtter. Tilsett fløte, mandler og pistasjenøtter og la blandingen koke i 15 minutter.
  6. Hakk urtene, og tilsette dette i gryta. Pynt gjerne med mandler, nøtter og urter. 

Server gjerne med brød eller ris. 

I denne oppskriften kan du også bruke benfritt grytekjøtt av fårestek.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant