Vegetartaco med bønner

Kategori
Kos
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
Over 60 min

Lyst på taco? Hva med en fargerik og fresh vegetarisk taco med bønnestuing, syltet rødkål og syrlig avokadokrem - Nam! 

Ingredienser

Bønnestuing:

  • 500 g tørkede svarte bønner
  • 1 stk løk , delt i fire
  • 2 stk laurbærblad
  • 1 l grønnsakbuljong (utblandet)
  • 1 stk løk
  • 3 båter hvitløk
  • 2 ss olje til steking
  • ½ dl eplecidereddik
  • 3 ss flytende honning
  • 1 ts malt spisskummen

Syltet rødkål:

  • ½ dl eplecidereddik
  • 1 dl sukker
  • dl vann
  • ¼ stk finsnittet rødkål

Avokadokrem:

  • 2 stk avokado
  • 1 båt revet hvitløk
  • saft av ½ stk sitron

Til servering:

  • 1 stk granateple
  • 100 g fetaost
  • 8 stk hvete- eller maistortilla
  • ½ potte frisk koriander

Slik gjør du

  1. Legg bønner i bløt over natten.
  2. Hell av vannet, ha bønnene i en kjele sammen med en løk som er delt i fire, laurbærblad og grønnsakkraft. Sett kjelen på platen og kok i ca. 2 timer. 
  3. Rens løk og hvitløk. Finhakk løken og fres den i en stekepanne med olje til den er blank og myk. 
  4. Ta ut løken og laurbærbladene fra kokevannet og tilsett den stekte løken i kjelen. 
  5. Ha i eddik, honning og spisskummen og la bønneblandingen koke til den har fått en grøtkonsistens. Smak eventuelt til med salt og pepper. 
  6. Lag syltet rødkål. Kok opp en kjele med eddik, sukker og vann. Når sukkeret har løst seg opp tilsett finsnittet rødkål og la det koke et par minutter. Trekk kjelen av platen og la kålen stå i laken i 2-3 timer. 

Utenfor sesongen for rødkål kan du bruke vanlig hodekål, rød spisskål eller du kan erstatte syltet rødkål med syltet rødløk, som også er fargerikt og godt.

  1. Kjør avokodo, hvitløk og sitronsaft i en blender eller med en stavmikser til du har en jevn puré. Smak til med litt salt og pepper, eventuelt litt mer sitonsaft.
  2. Rens granateple. 
  3. Varm tortillalefser etter anvisning på pakken. 

Anrett de varme tortillalefsene med bønnestuingen. Ha på avokadokrem og syltet rødkål, topp med fetaost, granateple og frisk, finhakket koriander. 

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.