Vegetarburger med sopp og svarte bønner

Kategori
Kos
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
40–60 min

Disse vegetarburgerne er kjempegode og gir deg en ordentlig saftig burgerfeeling! Server gjerne burgerne med godt tilbehør som BBQ-saus og burgerdigg.

Ingredienser

  • 400 g aromasopp
  • 0,5 stk. løk
  • 2 ss olivenolje
  • 3 boks hermetiske svarte bønner
  • 0,5 stk. brokkoli
  • 2 båter hvitløk
  • 3 stk. egg
  • 1 dl griljermel
  • 1 ss worchestershiresaus
  • 1 dl revet vellagret ost
  • 3 ss olivenolje til steking

Tilbehør:

  • 4 stk. hamburgerbrød gjerne grove
  • 16 stk. cherrytomat
  • 1 pose blandet babybladsalat
  • 50 g cornichonagurker

Slik gjør du

  1. Finhakk aromasopp og løk og stek det i en varm stekepanne med olje til det er mykt og blankt. Hell det over i en arbeidsbolle og avkjøl.
  2. Mos halvparten av bønnene grovt med en gaffel eller en potetstamper. Hakk eller riv brokkoli grovt. Ha alt i en bolle og tilsett resten av ingrediensene (unntatt olje). Bland alt godt sammen og smak til med salt og pepper. Sett til side og la blandingen hvile (svelle) i 10-15 minutter.
  3. Fukt hendene, form 4 burgere og legg dem på bakepapir til alle er laget. Stek burgerne i en varm stekepanne med olje i 3-5 minutter på hver side, til de er gylne og sprø på begge sider.
  4. Del hamburgerbrød, legg salat på bunnene, følg på med vegetarburger og skivede tomater før toppene legges på.

Server gjerne vegetarburgerne med cornichon-agurker og ketchup eller BBQ-saus.

POPULÆRT AKKURAT NÅ

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    Pga ferie er kommentarfeltet stengt i juli.