Vegetarburger med sopp og svarte bønner

Kategori
Kos
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
40–60 min

Disse vegetarburgerne er kjempegode og gir deg en ordentlig saftig burgerfeeling! Server gjerne burgerne med godt tilbehør som BBQ-saus og burgerdigg.

Ingredienser

  • 400 g aromasopp
  • 12 stk løk
  • 2 ss olivenolje
  • 3 boks hermetiske sorte bønner
  • 12 stk brokkoli
  • 2 båter hvitløk
  • 3 stk egg
  • 1 dl griljermel
  • 1 ss worchestershiresaus
  • 1 ts salt
  • 12 ts pepper
  • 1 dl revet parmesan
  • 3 ss olivenolje til steking

Tilbehør:

  • 4 stk hamburgerbrød gjerne grove
  • 16 stk cherrytomat
  • 1 pose ferdig blandet salat
  • 50 g cornichonagurker

Slik gjør du

  1. Finhakk aromasopp og løk og stek det i en varm stekepanne med olje til det er mykt og blankt. Hell det over i en arbeidsbolle og avkjøl.
  2. Mos halvparten av bønnene grovt med en gaffel eller en potetstamper. Hakk eller riv brokkoli grovt. Ha alt i en bolle og tilsett resten av ingrediensene (unntatt olje). Bland alt godt sammen. Sett til side og la blandingen hvile (svelle) i 10-15 minutter.
  3. Fukt hendene, form 4 burgere og legg dem på bakepapir til alle er laget. Stek burgerne i en varm stekepanne med olje i 3-5 minutter på hver side, til de er gylne og sprø på begge sider.
  4. Del hamburgerbrød, legg salat på bunnene, følg på med vegetarburger og skivede tomater før toppene legges på.
  5. Server gjerne vegetarburgerne med cornichon-agurker og ketchup eller BBQ-saus.
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.