Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Vegetarisk moussaka

Moussaka vegetar

Ingredienser

porsjoner
  • 250 g røde linser (tørre)
  • 2 stk. løk
  • 400 g frisk sjampinjong eller annen sopp
  • 6 båter hvitløk
  • 4 ss olivenolje eller mer
  • 1 ss tomatpuré
  • 1 boks hakkede tomater
  • 1 ts tørket timian
  • 1 ts tørket oregano
  • 2 ts malt kanel
  • 2 ss sukker
  • 2 dl rødvin (kan byttes med 2 dl vann og 2 ss rødvinseddik)
  • 2 stk. aubergine
  • 100 g smuler av lyst brød

Hvit saus:

  • 2 ss margarin eller smør
  • 3,5 ss hvetemel
  • 5 dl melk eller soyamelk
  • 0,5 ts revet muskatnøtt
  • 1 dl revet hvitost (kan utelates)
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 359 kcal
Fett 11 g
Protein 16 g
Karbohydrater 38 g

Oppskriftsintroduksjon

Tid
Over 60 min

Moussaka serveres i alle landene på Balkan og i Midt-Østen, og består som oftest av auberginer og tomatsaus med eller uten kjøtt, bakt i ovnen med et gyllent lag hvit saus på toppen. I denne versjonen er kjøttet byttet ut med linser, som passer perfekt sammen med auberginene i en herlig, rett med masse smak. 

Tid
Over 60 min

Ingredienser

porsjoner
  • 250 g røde linser (tørre)
  • 2 stk. løk
  • 400 g frisk sjampinjong eller annen sopp
  • 6 båter hvitløk
  • 4 ss olivenolje eller mer
  • 1 ss tomatpuré
  • 1 boks hakkede tomater
  • 1 ts tørket timian
  • 1 ts tørket oregano
  • 2 ts malt kanel
  • 2 ss sukker
  • 2 dl rødvin (kan byttes med 2 dl vann og 2 ss rødvinseddik)
  • 2 stk. aubergine
  • 100 g smuler av lyst brød

Hvit saus:

  • 2 ss margarin eller smør
  • 3,5 ss hvetemel
  • 5 dl melk eller soyamelk
  • 0,5 ts revet muskatnøtt
  • 1 dl revet hvitost (kan utelates)
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 359 kcal
Fett 11 g
Protein 16 g
Karbohydrater 38 g

Slik gjør du

Vil du spare litt tid, kan du godt bruke ferdig kokte linser på boks i denne retten. Skyll linsene godt med kladt vann og bland dem i sausen. Du kan også velge om du vil bruke røde, brune svarte eller grønne linser i moussakaen.

trinn du kan merke av

Server moussakaen rykende varm, gjerne med en grønn salat.

Vegetarisk moussaka

 

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.14223, server:MP-PRD-WEB14 14.05.2025 23:50:34