Ingredienser

Pizzadeig:

  • 1,5 dl lunkent vann
  • 0,25 pk fersk gjær
  • 1 ss olje
  • 0,25 ts salt
  • 3,5 dl hvetemel

Topping:

  • 2 dl crème fraîche orginal, 35 %
  • 1 ss finhakket frisk timian
  • 0,25 ts grovmalt pepper
  • 3 stk. frisk sjampinjong
  • 0,5 stk. rødløk
  • 8 stk. cherrytomat
  • 2 ss pinjekjerner
  • 4 stilker frisk oregano til pynt
Del

Grillet vegetarpizza

(0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Legg en pizzastein på grillen og få grillet pizza med deilig sprø bunn. Her har du oppskriften på vegetarpizza med hvit pizzasaus, cherrytomater, rødløk og sjampinjong. Nam!

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

Pizzadeig:

  • 1,5 dl lunkent vann
  • 0,25 pk fersk gjær
  • 1 ss olje
  • 0,25 ts salt
  • 3,5 dl hvetemel

Topping:

  • 2 dl crème fraîche orginal, 35 %
  • 1 ss finhakket frisk timian
  • 0,25 ts grovmalt pepper
  • 3 stk. frisk sjampinjong
  • 0,5 stk. rødløk
  • 8 stk. cherrytomat
  • 2 ss pinjekjerner
  • 4 stilker frisk oregano til pynt

Slik gjør du

  1. Rør gjæren ut i vannet og tilsett olje, mel og salt. Elt deigen godt sammen, ca. 10 minutter. Dekk bakebollen med plastfolie og la den heve til dobbel størrelse.
  2. Gjør klar toppingen. Bland sammen crème fraîche, finhakket timian og pepper til en pizzasaus. Kutt sjampinjong i biter, rødløk i båter og cherrytomat i to.
  3. Tenn på grillen. Legg en pizzastein på risten og forvarm i ca. 10 minutter. 
  4. Når grillen er klar og deigen er ferdig hevet, form den til en rund ball og kjevle den ut på en melet overflate. 
  5. Legg deigen på pizzasteinen, og smør på pizzasaus. Dryss på ost og legg på sjampinjong, rødløk og cherrytomater. Dryss på pinjekjerner og lukk lokket til grillen. 
  6. La pizzaen grille til den har fått en gyllen fin skorpe og osten har smeltet, ca. 5 minutter avhengig av varme på grillen. 

Pynt med frisk oregano før servering. 

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant