Grillet vegetarpizza

Kategori
Familien
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
Over 60 min

Legg en pizzastein på grillen og få grillet pizza med deilig sprø bunn. Her har du oppskriften på vegetarpizza med hvit pizzasaus, cherrytomater, rødløk og sjampinjong. Nam!

Ingredienser

Pizzadeig:

  • 112 dl lunkent vann
  • 14 pk fersk gjær
  • 1 ss olje
  • 14 ts salt
  • 312 dl hvetemel

Topping:

  • 2 dl crème fraîche orginal, 35 %
  • 1 ss finhakket frisk timian
  • 14 ts grovmalt pepper
  • 3 stk frisk sjampinjong
  • 12 stk rødløk
  • 8 stk cherrytomat
  • 2 ss pinjekjerner
  • 4 stilker frisk oregano til pynt

Slik gjør du

1. Rør gjæren ut i vannet og tilsett olje, mel og salt.

2. Elt deigen godt sammen, ca. 10 minutter.

3. Dekk bakebollen med plastfolie og la den heve til dobbel størrelse.

4. Gjør klar toppingen. Bland sammen crème fraîche, finhakket timian og pepper til en pizzasaus. Kutt champinjong i biter, rødløk i båter og cherrytomat i to.

5. Tenn på grillen. Legg en pizzastein på risten og forvarm i ca. 10 minutter. 

6. Når grillen er klar og deigen er ferdig hevet, form den til en rund ball og kjevle den ut på en melet overflate. 

7. Legg deigen på pizzasteinen, og smør på pizzasaus. Dryss på ost og legg på sjampinjong, rødløk og cherrytomater. Dryss på pinjekjerner og lukk lokket til grillen. 

8. La pizzaen grille til den har fått en gyllen fin skorpe og osten har smeltet, ca. 5 minutter avhengig av varme på grillen. 

Pynt med frisk oregano før servering. 

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.