Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Italiensk pizza med kylling og mozzarella

Italiensk pizza med kylling og mozzarella

Ingredienser

porsjoner

Pizzafyll

  • 2 stk. kyllingfilet , i tynne skiver
  • 2 stk. mozzarella , i skiver
  • 20 stk. cherrytomat , delt i to

Pizzadeig

  • 25 g gjær (1/2 pakke)
  • 3 dl vann
  • 0,5 dl olivenolje
  • 400 g hvetemel
  • 1 ts salt

Pizzasaus

  • 0,5 stk. finhakket løk
  • 3 båter finhakket hvitløk
  • 2 ss olivenolje
  • 2 ss tomatpuré
  • 2 bokser grovhakkede hermetiske tomater
  • 1 ss tørket timian
  • 1 ss tørket oregano
  • 1 ts salt
  • 1 ts grovkvernet pepper

Topping

  • 2 stk. vårløk , i ringer
  • 20 blader frisk basilikum
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 859 kcal
Fett 35 g
Protein 54 g
Karbohydrater 71 g
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (2)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Her er en oppskrift på ekte italiensk pizza bestående av en tynn, sprø bunn, enkel tomatsaus, kylling og mozzarella. Så enkelt og så utrolig godt. Denne oppskiften er beregnet for å lage 4 pizzaer.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner

Pizzafyll

  • 2 stk. kyllingfilet , i tynne skiver
  • 2 stk. mozzarella , i skiver
  • 20 stk. cherrytomat , delt i to

Pizzadeig

  • 25 g gjær (1/2 pakke)
  • 3 dl vann
  • 0,5 dl olivenolje
  • 400 g hvetemel
  • 1 ts salt

Pizzasaus

  • 0,5 stk. finhakket løk
  • 3 båter finhakket hvitløk
  • 2 ss olivenolje
  • 2 ss tomatpuré
  • 2 bokser grovhakkede hermetiske tomater
  • 1 ss tørket timian
  • 1 ss tørket oregano
  • 1 ts salt
  • 1 ts grovkvernet pepper

Topping

  • 2 stk. vårløk , i ringer
  • 20 blader frisk basilikum

Slik gjør du

1. Rør ut gjær i lunkent vann. Tilsett olje, mel og salt. Elt deigen godt sammen, og la den heve til dobbel størrelse.

2. Lag pizzasaus ved å frese hakket løk og hvitløk i olivenolje. Tilsett tomatpuré og la det frese i et par minutter.

3. Ha i hermetiske tomaert, timian, oregano, salt og pepper. Dette skal nå koke inn til en tykk og god saus. Avkjøl og kjør gjerne til en jevn saus med stavmikser.

4. Ha deigen på en lett melet benkeplate og del den i fire like emner. Trill hvert emne til runde boller. Strø over litt mel og legg over et klede. Emnene skal nå hvile i 20 minutter.

5. Trykk eller kjevle ut emnene til runde, tallerkenstore pizzabunner.

6. Fordel tomatsaus på bunnene før du legger på kyllingfilet, mozzarella og cherrytomater.

7. Stek pizzaen på 250 °C i 8-10 minutter, eller til pizzaen har en gyllen farge og sprø bunn.

8. Dryss over vårløk og basilikum før servering.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode: Italienske favoritter

Podcast-episode: Perfekt pizzadeig med poolish

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.11451, server:MP-PRD-WEB15 11.09.2024 06:13:08