Calzone

Kategori
Kos
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
Over 60 min

Italiensk pizza er best! Calzone er en deilig, napolitansk, innbakt pizza - en skikkelig "pizzaoverraskelse". Fyll den med kjøttdeig, ost og skinke eller det du liker aller best.   

Ingredienser

Pizzadeig:

  • 7 dl hvetemel
  • ½ ts salt
  • ½ pk fersk gjær
  • 3 dl lunkent vann
  • 2 ss olje

Kjøttdeigfyll:

  • 400 g kjøttdeig , eventuelt karbonadedeig
  • 2 ss olje eller smør til steking
  • 1 glass pizzasaus
  • 2 dl revet hvitost

Ost- og skinkefyll:

  • 4 ss pizzasaus
  • 200 g kokt skinke , eller kylling/kalkun pålegg
  • 2 dl revet hvitost

  • 1 stk egg til pensling

Slik gjør du

  1. Bruk en kjøkkenmaskin med eltekrok eller elt deigen sammen for hånd. Ha mel og salt i bollen, rør ut gjær i vann. Tilsett gjærblandingen i melet, ha i olje og elt deigen til den er smidig, ca. 10 minutter.
  2. Sett deigen til side, trekk plast eller et håndkle over bollen og la deigen heve til dobbel størrelse. 
  3. Kjøttdeigfyll: Brun kjøttdeig/karbonadedeig i en stekepanne med olje/smør. Senk varmen, og tilsett pizzasaus tomatsaus. La kjøttsausen småkoke i ca. 5 minutter.
  4. Skinkefyll: Kutt skinke i strimler. 
  5. Del deigen i antall posjoner og kjevle ut sirkler, ca. 25 cm i diameter.
Bruk litt mel eller olje på kjøkkenbenken når du kjevler ut, så slipper du at deigen klistrer seg.
  1. Legg fyll på den ene halvdelen av sirklene - la det være litt kant igjen slik at du klarer å brette pizzaen sammen. Kjøttdeigfyll: Fordel fyllet på bunnene, dryss på ost. Ost- og skinkefyll: Smør på pizzasaus, dryss på ost og legg på skinkestrimler. 
  2. Pensle rundt kanten med sammenvispet egg og brett deigen over. Klem sammen slik at deigen blir tett.
  3. Pensle hele overflaten med sammenvispet egg. Legg pizzaene på et bakepapirkledd stekebrett og stek dem i ovn på 225 °C i 20-25 minutter.

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.