Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Hvitløksknuter

Hvitløksknuter

Ingredienser

porsjoner
  • 750 g hvetemel
  • 300 g fullkornhvetemel
  • 0,5 pk gjær
  • 1 ts sukker
  • 1 ts salt
  • 7 dl lunkent vann
  • 100 g romtemperert smør

Hvitløk- og persillesmør

  • 400 g mykt smør
  • 6 båter finhakket hvitløk
  • 1 bunt liten bladpersille
  • 2 ts salt
  • 2 ts kvernet pepper
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (4)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Disse flotte hvitløksbrødene er som skapt for kos og matglede. Smaken er super, og jammen er det ikke på tide å ta hvitløksbrødene til nye høyder! 

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 750 g hvetemel
  • 300 g fullkornhvetemel
  • 0,5 pk gjær
  • 1 ts sukker
  • 1 ts salt
  • 7 dl lunkent vann
  • 100 g romtemperert smør

Hvitløk- og persillesmør

  • 400 g mykt smør
  • 6 båter finhakket hvitløk
  • 1 bunt liten bladpersille
  • 2 ts salt
  • 2 ts kvernet pepper

Slik gjør du

  1. Smuldre gjæren i en bakebolle og ha i mel, sukker, salt og vann.
  2. Elt deigen godt for hånd eller i en kjøkkenmaskin med eltekrok. Elt til deigen er smidig og slipper kanten av bollen (ca 15 minutter).
    Dersom du bruker kjøkkenmaskin får du best resultat om du starter med lav hastighet og øker etterhvert.
  3. Tilsett romtemperert smør når deigen er nesten ferdig og kjør den videre på sakte fart til du har fått en fin, jevn og smidig deig.
  4. Dekk bakebollen med et klede, og la den stå til heving på et lunt sted i ca. en time.
  5. Pisk sammen ingredienser til hvitløks- og persillesmør i en kjøkkenmaskin til du får et kremet og luftig smør. Sett smøret til side.
  6. Ha deigen på et melet bakebord, del deigen i to like store emner. Kjevle hver av deigemnene til 1 cm tykke rektangelformede leiver. 
  7. Smør på med 1/3 av hvitløkssmøret på hver leiv. Spar resten av smøret til senere. 
  8. Brett hver leiv fra toppen mot midten, og fra bunnen mot midten. Nå skal leiven ligge i tre lag. Skjær 2 cm brede strimler langs kortsiden av leiven. Tvinn hver remse og snurr dem to ganger rundt to samlede fingre. Avslutt med å trekke siste del av remsen på tvers over deigsirkelen og fest enden på undersiden. Gjenta til du har laget alle knutene.
  9. Legg knutene på stekebrett med bakepapir, dekk dem til med et klede og la dem etterheve til dobbelt størrelse, ca 30 minutter, før steking.
  10. Pensle hvitløksknutene lett med vann og stek dem midt i ovnen ved 225 °C i ca. 15 minutter, eller til de har fått en fin gyllen farge.
  11. Fordel resten av hvitløkssmøret på toppen av de ferdigstekte hvitløksknutene, og sett stekebrettet inn i ovnen igjen til smøret har smeltet.Serveres varme.

 

Hvis du har flere brett med hvitløksknuter, som skal stekes, kan det lønne seg å steke dem med varmluftsfunksjon for å få jevn steking på dem alle. Senk varmen til 200 °C og stek til knutene har fått en fin gyllen farge.
Om du ikke skal servere hvitløksknutene med det samme, kan de avkjøles på rist. Sett dem inn i ovnen med litt hvitløkssmør på toppen, noen minutter før servering.

Utviklet i samarbeid med Opplysningskontoret for brød og korn

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.8638, server:MP-PRD-WEB14 19.04.2024 04:31:10