Glutenfrie fylte horn

Kategori
Familien
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
Over 60 min

Saftige horn fylt med ost, skinke og hasselnøtter er godt å ha i matpakken, tursekken eller som et alternativ til kaker og andre søte saker i bursdager, avslutninger og dugnader. 

Ingredienser

  • 150 g smør
  • 6 dl melk
  • 1 pk tørrgjær
  • 112 ss fiberhusk
  • 250 g Jyttemel
  • 500 g semper mix
  • 2 ts salt
  • 1 ss sukker
  • 1 ts bakepulver

Fyll:

  • 1 pk kokt skinke
  • 200 g ferdigrevet ost
  • 2 ss grovhakkede hasselnøtter ( kan sløyfes )

Slik gjør du

  1. Smelt smør, ha i melk og varm blandingen opp til den er fingervarm (37 °C).
  2. Ha i gjær og fiberhusk, rør blandingen sammen og la det svelle i 5-10 minutter.
  3. Bland sammen mel, salt, sukker og bakepulver i bollen til en kjøkkenmaskin. Hell i væsken og elt deigen godt sammen. Du kan også elte deigen for hånd. Dekk bollen med plast og la den heve til dobbel størrelse.
  4. Del deigen i tre emner og kjevle hver leiv ut til en stor sirkel. Bruk et pizzahjul eller en kniv og del hver sirkel opp i åtte snipper.
  5. Legg på ost, skinke og nøtter i ytterkant av hver snipp. Rull sammen inn mot midten slik at det formes et horn.
  6. Sett hornene på et bakepapirkledd stekebrett og etterhev under plast i ca. 30 minutter.
  7. Forvarm stekeovn til 225 °C. Pensle hornene med et sammenvispet egg, og strø på gresskarkjerner.
  8. Stek hornene i stekeovn til de har fått en fin gyllen farge og er gjennomstekt, ca. 15 minutter.
  9. Avkjøl hornene på rist. 

Hornene kan godt fryses. Ta dem opp på morgenen, så tiner dem og er klare til du eller barna skal spise lunsj. 

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.