Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Her finner du tekniske beskrivelser av de forskjellige informasjonskapslene vi bruker.

Hei, jeg heter Mats og er en robot

Snakk med meg om mat i Messenger!

Åpne i Messenger
skip navigation
matprat logo
Brytebrød

Ingredienser

velg antall porsjoner
  • 0,5 pk gjær
  • 3 dl lunkent vann
  • 2 ss olivenolje
  • 0,5 ts salt
  • ca. 7 dl hvetemel

  • 1 stk. egg til pensling
  • 1 ss sesamfrø
  • 1 ss svarte sesamfrø
Del

Brytebrød

(4)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Her er et vakkert, enkelt og godt brytebrød som er praktisk å ha med seg i piknikkurven, ut på tur eller som godt brød til middagsbordet. Her er rundstykkene toppet med gule og sorte sesamfrø.   

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

velg antall porsjoner
  • 0,5 pk gjær
  • 3 dl lunkent vann
  • 2 ss olivenolje
  • 0,5 ts salt
  • ca. 7 dl hvetemel

  • 1 stk. egg til pensling
  • 1 ss sesamfrø
  • 1 ss svarte sesamfrø

Slik gjør du

  1. Rør gjæren ut i vannet og tilsett olje, salt og mel.
  2. Elt deigen godt for hånd eller med kjøkkenmaskin med eltekrok. Start maskinen på lav fart, og øk tempoet etterhvert. Elt til deigen er smidig og slipper kanten av bakebollen (ca. 15 minutter.)
  3. Dekk bakebollen med et klede, og la den stå til heving på et lunt sted i ca. en time.
  4. Ha deigen på et melet bakebord og del den i 8 like store emner. Trill emnene runde og legg rundstykkene inntil hverandre på et bakepaprikledd stekebrett. En på midten og resten inntil i en sirkel rundt.
  5. Dekk brytebrødet med et klede og etterhev dem til ca. dobbel størrelse. Dette tar ca. 30 minutter.
  6. Pensle med sammenvispet egg og strø på en blanding av gule og sorte sesamfrø.
  7. Stek brødet midt i ovnen ved 225 °C i ca. 15 minutter, eller til de har fått en fin gyllen farge.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.3546, server:MP-PRD-WEB13 30.11.2022 19:06:06