Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du tekniske beskrivelser av de forskjellige informasjonskapslene vi bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Scones

Fine scones

Ingredienser

porsjoner

1 porsjon gir ca. 15 scones

  • 7,5 dl hvetemel
  • 4 ts bakepulver
  • 0,5 ts salt
  • 100 g kaldt smør
  • 1 stk. egg
  • 3 dl melk
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (20)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Scones smaker best nystekt, gjerne med syltetøy og litt krem, rømme eller kremost til en kopp te.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner

1 porsjon gir ca. 15 scones

  • 7,5 dl hvetemel
  • 4 ts bakepulver
  • 0,5 ts salt
  • 100 g kaldt smør
  • 1 stk. egg
  • 3 dl melk

Slik gjør du

  1. Bland hvetemel, bakepulver og salt.
  2. Smuldre inn smør. Tilsett egg og melk.
  3. Rør deigen sammen, men ikke jobb med den for lenge. Da blir deigen seig, og du får tørre scones. 
  4. Ha deigen over på et melet bakebord og kjevle eller klapp deigen ut til en rund leiv som er ca. 2 cm tykk.
  5. Stikk ut rundinger med et melkeglass eller en kopp, og legg dem på et stekebrett dekket med bakepapir.
  6. Stek sconesene i varm stekeovn på midterste rille, 225 ᵒC i 12-15 minutter.

Til afternoon tea kan du servere nybakte scones med clotted crem, lemon curd og rørte bær.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.6306, server:MP-PRD-WEB13 23.09.2023 05:39:51