Ingredienser

1 porsjon gir ca. 15 scones

  • 7,5 dl hvetemel
  • 4 ts bakepulver
  • 0,5 ts salt
  • 100 g kaldt smør
  • 1 stk. egg
  • 3 dl melk
Del

Fine scones

(20)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Scones smaker best nystekte, gjerne med syltetøy/rørte bær og litt krem, rømme eller kremost til en kopp te.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

1 porsjon gir ca. 15 scones

  • 7,5 dl hvetemel
  • 4 ts bakepulver
  • 0,5 ts salt
  • 100 g kaldt smør
  • 1 stk. egg
  • 3 dl melk

Slik gjør du

  1. Bland hvetemel, bakepulver og salt.
  2. Smuldre inn smøret og tilsett egg og melk.
  3. Rør deigen sammen. Ikke jobb med den for lenge da den lett blir seig, noe som fører til tørre scones. Er deigen klissete, tilsettes litt mer hvetemel. 
  4. Ha deigen over på et melet bakebord og kjevle eller klapp deigen ut til en rund leiv ca 2 cm tykk.
  5. Stikk ut rundinger med et melkeglass eller en kopp, som plasseres på et stekebrett dekket med bakepapir. Stek i varm stekeovn på midterste rille, 225 ᵒC i 12-15 minutter.

Til afternoon tea kan du servere nybakte scones med clotted crem, lemon curd og rørte bær.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant