Lagre

Ingredienser

10  porsjoner
  • 8 stk. egg
  • 6 dl hvetemel
  • 1 ts salt
  • 10 dl melk
  • 3 ss smør til steking
  • 0,25 ts gul, oransje, rosa, rød, grønn, blå eller lilla konditorfarge , eventuelt fargen du ønsker

Fyll og pynt:

  • 3 dl kremfløte
  • 3 ss eplesyltetøy , eventuelt annet syltetøy
  • 1 pk blåbær (á 250 g)
  • 1 ss melis
Del

Regnbuepannekakekake

(0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

En fargerik og festfin regnbuepannekakekake fylt med vispet krem og deilig syltetøy. Garantert en vinner på festbordet!

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels
Lagre

Ingredienser

10  porsjoner
  • 8 stk. egg
  • 6 dl hvetemel
  • 1 ts salt
  • 10 dl melk
  • 3 ss smør til steking
  • 0,25 ts gul, oransje, rosa, rød, grønn, blå eller lilla konditorfarge , eventuelt fargen du ønsker

Fyll og pynt:

  • 3 dl kremfløte
  • 3 ss eplesyltetøy , eventuelt annet syltetøy
  • 1 pk blåbær (á 250 g)
  • 1 ss melis

Slik gjør du

  1. Bland mel og salt. Tilsett halvparten av melken. Visp sammen til en tykk og klumpfri røre. Tilsett resten av melken. Visp inn egg. La pannekakerøren svelle i ca. ½ time.

 


IKKE SPAR PÅ EGGENE I EN PANNEKAKERØRE. EGGENDE BINDER RØREN, SLIK AT DU KAN BRUKE MINDRE MEL. DA BLIR DET TYNNE OG FINE PANNEKAKER.

Vil du ha litt sunnere pannekaker kan du tilsette sammalt hvete i pannekakerøren. Se oppskrift på grove pannekaker.

  1. Fordel røren i like mange skåler som farger du har lyst å lage. Vi har delt den i 7, men her velger du helt selv. Kaken kan også lages med bare to ulike farger om det er det du har. 
  2. Smelt margarin i en middels stor stekepanne. Hell i en øse med pannekakerøre og vend på pannen, slik at røren legger seg i et jevnt lag. Snu pannekaken når den har stivnet på oversiden. Bruk middels lav varme, så pannekakene ikke får så mye farge fra stekingen.
  3. Når pannekaken er stekt på begge sider, legg den over på et fat eller en rist.
  4. Når pannekakene er helt kalde kan du begynne å lage kaken.
  5. Pisk krem og finn frem syltetøy. 
  6. Bygg kaken lagvis med en og en pannekake, smør et tynt, tynt lag med syltetøy og et tynt lag krem mellom hvert av lagene med pannekaker. Sjekk at kaken blir rett og fin underveis. 
  7. Ha resten av kremen på toppen og pynt med blåbær og et lite dryss med melis. Sett kaken kaldt til servering.

Regnbuepannekakekake

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant