Pannekaketårn med kjøttsaus

Kategori
Familien
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
40–60 min

Barn elsker pannekaker! Denne oppskiften passer til både voksne og barn, i tillegg er den lett for barna å være med på å lage. Har du stekt for mange pannekaker en dag er dette en fin måte å bruke rester av pannekaker til å lage en rask hverdagsmiddag.

Ingredienser

Kjøttsaus:

  • 300 g kjøttdeig
  • 1 stk. løk
  • 1 ss olje
  • 2 ss tomatpuré
  • 1 båt hvitløk
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper
  • 1 ts tørket oregano
  • 1 dl vann

Pannekakerøre:

  • 2 dl hvetemel
  • 6 dl melk
  • 0,5 ts salt
  • 3 stk. egg
  • 2 ss margarin til steking

Hvit saus:

  • 4 dl melk
  • 2 ss hvetemel
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper
  • 3 dl revet hvitost

Slik gjør du

Forvarm ovnen til 220°C.

  1. Hell hvetemel i en bolle. Tilsett litt melk om gangen og rør godt. Rør til slutt inn egg og salt. La røren hvile mens du lager kjøttsaus og hvit saus.
  2. Hakk opp løk. Varm olje i pannen. Stek løken forsiktig. Brun kjøttdeig og tilsett tomatpuré. Tilsett de øvrige ingrediensene og bland alt godt sammen. La kjøttsausen småputre til sausen tykner, ca 15 min. 
  3. Varm opp 3 dl melk. Shake resten av melken sammen med melet og rør dette i melken. Kok opp og smak til med salt, pepper og tilsett 2/3 deler av osten.
  4. Stek pannekakene. Legg sammen tårnet på ildfast fat eller form: Lagvis pannekake, kjøttsaus og hvit saus. Dryss til slutt på resten av osten. Sett pannekaketårnet lavt i ovnen og stek i ca. 10 minutter, til osten er gyllen.

POPULÆRT AKKURAT NÅ

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    Pga ferie er kommentarfeltet stengt i juli.