Grove pannekaker med speilegg

Kategori
Sunn
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
20–40 min

Elsker du både pannekaker og stekt egg? Da er disse deilige nystekte pannekakene med stekt egg noe for deg! Her har vi byttet ut noe av hvetemelet med sammalt hvete, og du får mer mettende pannekaker. Supert som en enkel middagsrett, en ekstra god lunsj eller en spennende helgefrokost.

Ingredienser

Pannekakerøre:

  • 112 dl hvetemel
  • 112 dl fin sammalt hvete
  • 12 ts salt
  • 5 dl melk
  • 4 stk egg til pannekakerøra
  • 2 ss margarin til steking

  • 8 stk egg
  • 2 ss hakket frisk gressløk
  • 14 ts kvernet pepper
Vis næringsinnhold
Energi
483kcal
Fett
24g
Protein
31g
Karbohydrater
33g
Jern
5mg

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

Slik gjør du

  1. Bland mel og salt. Tilsett omtrent halvparten av melken. Rør godt til en tykk og klumpfri røre. Tilsett resten av melken. Visp inn eggene. La røren svelle i ca. 15 minutter.
  2. Stek pannekakene på forholdsvis sterk varme med litt margarin i pannen. Knekk et egg på midten av pannekaken, når pannekaken har stivnet på oversiden og fått fin og gyllen farge på undersiden. Skru ned varmen litt og brett inn kantene og la egget stivne til ønsket konsistent. Gjør det samme med alle pannekakene.

Server med hakket gressløk og gjerne et dryss av kvernet pepper.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.