Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo

5 hacks som redder middagsrestene dine!

Middagsrester er noe av det vi kaster aller mest av! Litt pasta, tacorester, rester av kokt ris eller noen kokte poteter havner lett i søpla. Her er 5 hacks som redder restematen med et muffinsbrett - og gjør restene dine #diggigjen! 

Disse hacksene finner du i denne artikkelen: 

 1. Minitacos
 2. Matmuffins med spagettirester
 3. Mac and cheese muffins
 4. Potetomelett-muffins
 5. Matmuffins med risrester

Hack 1: Minitacos

Denne hack'en redder rester fra tacomiddagen! Hvem har vel ikke opplevd å sitte igjen med et par lefser, litt stekt kjøttdeig og noen grønnsaker. Skal du bare ha deg noe raskt og godt kan du lage en quesadilla av restene - men vil du lage noe som kan deles eller legges i matpakken er minitacos tingen! Del tortillalefser i fire og legg den i et muffinsbrett, fyll med det du har av rester og topp med ost. Gratiner i ovnen på 180 °C i ca 10 minutter. Server med en digg salsa og gjerne litt salat - og vips har du gjort taco'en #diggigjen!

Hack 2: Matmuffins med spagettirester

Spagetti er det alltid lett å koke for mye av., og spagettien kan du gjerne bruke om den er oppbevart riktig. Heldigvis gjør denne hack'en det enkelt å bruke opp restene! Lag matmuffins med spagettirester. Lag så mange muffins du har rester til - altså tre eller ti, det spiller ingen rolle. Du tar enkelt å legger pasta i muffinsformen - har på kjøttsaus eller pastasaus - hvis du har. Beregn ca. 1/2 egg per muffinsform og visp eggene sammen med litt salt og pepper. Hell i muffinsformene og topp med revet ost. Stek dem på 180 °C i ca. 10 minutter. Server dem med litt salat eller legg dem i matpakken. 

Hack 3: Mac and cheese muffins

Neste hack ut er mac and cheese muffins! Perfekt når du skal redde kokt makaroni eller andre pastarester. Bland en tykk hvitsaus, revet ost og makaronirester. Du kan lage hvit saus selv, eller bruke en ferdigkjøpt. Ha blandingen i muffinsformer og dryss over brødsmuler eller brødrasp av tørt brød. Stek på 180  °C i ca. 10 minutter. Cheeeeesyyy!!

Hack 4: Potetomelett-muffins

Ikke kast kokte poteter - av dem kan du lage en potetsalat eller annet godt som denne matmuffinsen med potet og grønnsaksrester! Kutt opp kokte poteter og legg dem i et muffinsbrett. Legg også i rester av kokte eller stekte grønnsaker om du har. Beregn ca. 1/2 egg per muffins, og visp sammen egg med litt melk/fløte, og salt og pepper. Topp eventuelt med urter om du har. Stek muffinsene i ovn på 180  °C i ca. 10 minutter. Vips, har du noe digg å legge i matpakka! 

Hack 5: Matmuffins med risrester

Ris+muffin = Ruffin! Her er ruffin hack'en! Matmuffins med ris er supert å lage når du skal bruke opp rester av kokt ris. Og risrester, det kan du godt bruke så lenge du har oppbevart dem riktig. Bland sammen kokt ris, revet ost, sammenvispet egg, og grillet eller stekt kylling du har kuttet i mindre biter. Fyll muffinsformer og stek i ovn på 180 °C i ca. 10 minutter. 

Vi håper du liker noen av våre restehacks, og at du har blitt inspirert til å ta vare på restene dine! Legg igjen en kommentar på filmen eller i artikkelen - ta bilder og tagg oss med #matprat og #diggigjen 

Her finner du flere av våre andre hacks for mindre matsvinn

Sist oppdatert: onsdag 27. april 2022

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

  For å skrive en kommentar må du være logget inn.

  Andre ting du kanskje synes er interessant

  version:11.21.1.9167, server:MP-PRD-WEB13 30.05.2024 06:23:13