Lammekoteletter med søtpotetmos

Kategori
Kos
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
20–40 min

Lammekoteletter er perfekt når du vil markere noe spesielt midt i uka, eller om du bare har lyst på noe ekstra godt. Søtpotetmos og sukkererter er nydelig tilbehør. Dette er en gjenoppskrift sammen med Fiskepudding med søtpotet og sukkererter.

Ingredienser

  • 4 stk lammekotelett
  • 1 ss margarin til steking
  • 1 ts salt
  • 12 ts pepper
  • 34 pose sukkererter
  • 1 ts tørket timian

Søtpotetmos:

  • 1 stk søtpotet
  • 1 ts olje
  • saften av 12 stk sitron
  • 12 ts salt
  • 14 ts kvernet pepper
  • 112 dl matyoghurt

Slik gjør du

  1. Forvarm stekeovnen til 200 °C. Legg bakepapir på et stekebrett. Skrell og kutt søtpotet i biter. Legg bitene på bakepapiret og drypp over noen dråper olje. Sett brettet midt i ovnen og bak til bitene er helt myke, ca. 20 minutter. Ha søtpotetbitene i en liten kjele og mos bitene for hånd eller med stavmikser til de har den konsistensen du ønsker. Smak til med sitron, salt og pepper. Rør inn matyoghurt rett før servering.
  2. Varm en stekepanne og smelt margarin. Krydre lammekoteletter med salt, pepper og timian. Stek dem i 2-3 minutter på hver side. Senk varmen og etterstek i ca. 5 minutter. La kotelettene hvile et par minutter før de serveres.
  3. Kutt sukkererter i strimler på skrå. Rist dem raskt i stekepannen slik at de blir varme, men beholder sprøheten.
  4. Fordel søtpotetmos på to tallerkener, legg på lammekotelettene og topp med sukkererter. 
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.