Gulrot- og søtpotetpuré med kjøttdeig

Kategori
Familien
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
20–40 min

En mild og fargerik puré toppet med kjøttdeig, vårløk, gressløk og sprø skiver av reddik. Server i dype boller, eller sett alt fram på på bordet slik at alle kan dekorere sin egen bolle.

Ingredienser

Puré (suppe):

  • 800 g søtpotet
  • 2 stk gulrot
  • 2 ss olivenolje
  • 1 ts malt spisskummen
  • 8 dl hønsebuljong (utblandet) , evt. grønnsakbuljong

Topping:

  • 400 g kjøttdeig
  • 2 ss olje til steking
  • 4 ss finhakket frisk gressløk
  • reddik
  • 2 stk vårløk
  • 12 ts salt
  • 14 ts pepper

Slik gjør du

  1. Skrell søtpotet, gulrot og potet og skjær i biter.
  2. Varm olje i en kjele. Ha i søtpotet, gulrot og potetbiter sammen med spisskummen. Rør godt rundt. Hell på buljong, kok opp og senk varmen. La alt småkoke ca. 15-20 minutter, til potetene er møre.
  3. Fres kjøttdeig på relativ sterk varme i to omganger til den har fått fin farge. Bruk en stekespade eller gaffel til å dele kjøttdeigen i små biter. Sett til side.
  4. Ta kjelen av varmen og bruk en stavmikser til å kjøre den til en jevn og tykk puré. Smak til med salt og kvernet pepper.
  5. Server rykende varm, toppet med kjøttdeig, reddik i tynne skiver, hakket gressløk og vårløk. 
Hvis du foretrekker å servere pureen som suppe, kan du spe den til ønsket konsistens med litt matfløte, buljong eller vann. Du kan også «rocke» den opp med litt hvitløk, chili og lime.
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.