Lammebiff med urtestekte grønnsaker

Kategori
Familien
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
40–60 min

Både lam mørbrad og lam flatbiff kan brukes til lammebiff. Urtestekte grønnsaker kan du lage både i stekepannen og i ovnen, og er smakfullt tilbehør. Bruk det du har av friske urter i hagen eller vinduskarmen for å variere smaken. Dette er en gjenoppskrift med Alt i ett-form med laks og grønnsaker.

Ingredienser

  • 800 g flatbiff av lam
  • 2 ss margarin til steking

Urtestekte grønnsaker:

  • 350 g gulrot
  • 12 kg potet
  • 12 stk fennikel
  • 200 g sellerirot
  • 12 stk purre den grønne delen
  • 5 båter hvitløk
  • 12 pakke hakket frisk persille
  • 2 ss olje til steking
  • 1 ts salt
  • 12 ts pepper

Slik gjør du

  1. Skjær forsiktig av eventuelle hinner på kjøttet. Skjær kjøttet i passe store biffer. Sett til side.
  2. Skrell og skjær gulrot, potet, fennikel og sellerirot i like store biter, ca. 1 ½ x 1 ½ cm. Ta vare på det grønne fennikelgresset. Del purre på langs og skyll godt. Kutt i ca. 5 mm brede biter. Finhakk hvitløk, persille og det grønne fennikelgresset.
  3. Varm en stekepanne og ha i margarin. Når skummet legger seg er det varmt nok til å legge i kjøttet. Stek lammebiffene to minutter på hver side. Krydre med salt og pepper. Senk varmen og etterstek i 3-4 minutter. Legg biffene over på en tallerken og la dem hvile.
  4. Skyll ut av stekepannen og varm den igjen. Ha i olje og alle grønnsaker bortsett fra purre og stek på høy varme. Rør om av og til og tilsett mer olje om nødvendig. Grønnsakene skal stekes hardt, slik at de får en fin, gyllen farge. Bland inn purre, hvitløk, persille og fennikel mot slutten av steketiden. Smak til med salt og pepper.
  5. Fordel grønnsakene på tallerkener og legg biffene oppå.
Grønnsakene kan også stekes i stekeovnen. Legg dem utover i en stor ildfast form eller langpanne og stek dem på 220-230 °C til de er mørkt gylne og knapt gjennomstekt. Litt honning hjelper til i stekeprosessen og gir deilig sødme. Høy temperatur er viktig for at grønnsakene skal steke og ikke koke.
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.