Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Her finner du tekniske beskrivelser av de forskjellige informasjonskapslene vi bruker.

Hei, jeg heter Mats og er en robot

Snakk med meg om mat i Messenger!

Åpne i Messenger
skip navigation
matprat logo
Lammebiff med urtestekte grønnsaker

Ingredienser

Urtestekte grønnsaker:

  • 350 g gulrot
  • 0,5 kg potet
  • 0,5 stk. fennikel
  • 200 g sellerirot
  • 0,5 stk. purre den grønne delen
  • 5 båter hvitløk
  • 0,5 pk hakket frisk persille
  • 2 ss olje til steking
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
Del

Lammebiff med urtestekte grønnsaker

(0)
Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Både mørbrad og flatbiff av lam kan brukes til lammebiff. Urtestekte grønnsaker kan du lage både i stekepannen og i ovnen, og er smakfullt tilbehør. Bruk det du har av friske urter i hagen eller vinduskarmen for å variere smaken.

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

Urtestekte grønnsaker:

  • 350 g gulrot
  • 0,5 kg potet
  • 0,5 stk. fennikel
  • 200 g sellerirot
  • 0,5 stk. purre den grønne delen
  • 5 båter hvitløk
  • 0,5 pk hakket frisk persille
  • 2 ss olje til steking
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper

Slik gjør du

  1. Skjær forsiktig av eventuelle hinner på kjøttet. Skjær kjøttet i passe store biffer.
  2. Skrell gulrøtter, poteter og sellerirot. Skjær fennikel og de skrelte grønnsakene i like store biter, ca. 1 ½ x 1 ½ cm. Ta vare på det grønne fennikelgresset. Del purre på langs og skyll godt. Kutt i ca. 5 mm brede biter. Finhakk hvitløk, persille og det grønne fennikelgresset.
  3. Skyll stekepannen og varm den på nytt. Ha i olje og alle grønnsaker bortsett fra purre og stek på høy varme. Rør om av og til og tilsett mer olje om nødvendig. Grønnsakene skal stekes hardt, slik at de får en fin, gyllen farge. Bland inn purre, hvitløk, persille og fennikel mot slutten av steketiden. Smak til med salt og pepper.
  4. Varm en stekepanne og ha i margarin. Når skummet legger seg er det varmt nok til å legge i kjøttet. Stek lammebiffene to minutter på hver side. Krydre med salt og pepper. Senk varmen og etterstek i 3-4 minutter. Legg biffene over på en tallerken og la dem hvile.
  5. Fordel grønnsakene på tallerkener og legg biffene oppå.
Grønnsakene kan også stekes i stekeovnen. Legg dem utover i en stor ildfast form eller langpanne og stek dem på 220-230 °C til de er mørkt gylne og knapt gjennomstekt. Litt honning hjelper til i stekeprosessen og gir deilig sødme. Høy temperatur er viktig for at grønnsakene skal steke og ikke koke.

I denne oppskriften blir resultatet like godt om du bruker sauekjøtt istedenfor lammekjøtt. Husk at sauekjøtt ofte trenger litt lenger tilberdningstid enn lam, da dette er kjøtt fra voksne dyr. 

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.3418, server:MP-PRD-WEB15 29.11.2022 11:46:50