Ingredienser

  • 800 g laksefilet
  • 1 pk frossen spinat
  • 2 stk. vårløk
  • 2 båter hvitløk
  • 8 stk. egg
  • 6 dl melk eller en blanding av fløte og melk
  • 9 stk. lasagneplater
  • 2,5 dl revet hvitost
Del

Lakselasagne

(6)
Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Lasagne er en middagsfavoritt i mange hjem. Det er laks også, så hvorfor ikke kombinere de to? Lakselasagne med spinat er en nydelig og enkel alt-i ett-middag.

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

  • 800 g laksefilet
  • 1 pk frossen spinat
  • 2 stk. vårløk
  • 2 båter hvitløk
  • 8 stk. egg
  • 6 dl melk eller en blanding av fløte og melk
  • 9 stk. lasagneplater
  • 2,5 dl revet hvitost

Slik gjør du

  1. Skjær laksefilet i skiver. Kok oppvann i en dyp stekepanne eller sauteringspanne og tilsett litt salt. Legg i lakseskivene og la dem trekke i 4-5 minutter. Løft dem ut av vannet og legg dem på litt tørkepapir.
  2. Tin spinaten. Finhakk vårløk og hvitløk. Visp sammen egg og melk og rør inn spinat, vårløk og hvitløk. Smak til med salt og pepper.
  3. Legg tørre lasagneplater, lakseskiver og eggeblanding lagvis i en stor, ildfast form (ca 20x30 cm). Start og avslutt med eggeblandingen.
  4. Sett formen i stekeovnen på 185 °C i ca. 30 minutter. Dryss deretter over revet ost, og stek videre til osten er gyllen og eggemassen har satt seg.

Server med godt brød og en grønn salat.

Retten kan varieres med å drysse litt hakket, frisk timian, revet muskat og et dryss med parmesan mellom lagene.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant