Lakselasagne

Kategori
Familien
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
40–60 min

Lasagne er en middagsfavoritt i mange hjem. Det er laks også, så hvorfor ikke kombinere de to? Lakselasagne med spinat er en nydelig og enkel alt-i ett-middag.

Ingredienser

  • 800 g laksefilet
  • 1 pk frossen spinat
  • 2 stk vårløk
  • 2 båter hvitløk
  • 8 stk egg
  • 6 dl melk eller en blanding av fløte og melk
  • 9 stk lasagneplater
  • dl revet hvitost

Slik gjør du

  1. Skjær laksefilet i skiver. Kok oppvann i en dyp stekepanne eller sauteringspanne og tilsett litt salt. Legg i lakseskivene og la dem trekke i 4-5 minutter. Løft dem ut av vannet og legg dem på litt tørkepapir.
  2. Tin spinaten. Finhakk vårløk og hvitløk. Visp sammen egg og melk og rør inn spinat, vårløk og hvitløk. Smak til med salt og pepper.
  3. Legg tørre lasagneplater, lakseskiver og eggeblanding lagvis i en stor, ildfast form (ca 20x30 cm). Start og avslutt med eggeblandingen.
  4. Sett formen i stekeovnen på 185 °C i ca. 30 minutter. Dryss deretter over revet ost, og stek videre til osten er gyllen og eggemassen har satt seg.

Server med godt brød og en grønn salat.

Retten kan varieres med å drysse litt hakket, frisk timian, revet muskat og et dryss med parmesan mellom lagene.
 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.