Ingredienser

4  porsjoner
  • 400 g frossen brokkoli
  • 800 g kjøttdeig av svin
  • 2 stk. egg
  • 2 ss margarin eller olje til steking
  • 2 poser bretagnesaus
  • 2 dl revet hvitost
Del

Svin- og brokkoligrateng

(2)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Grateng er super mat å lage av rester. Vi har brukt kjøttdeig av svin, men her kan i grunnen alt brukes. Og har du ikke mye kjøtt, kan du supplere med dobbelt så mye grønnsaker! Vi har juksa litt, og bruker en posesaus som basis. 

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

4  porsjoner
  • 400 g frossen brokkoli
  • 800 g kjøttdeig av svin
  • 2 stk. egg
  • 2 ss margarin eller olje til steking
  • 2 poser bretagnesaus
  • 2 dl revet hvitost

Slik gjør du

  1. Tin brokkoli (hurtigtining: hell over kokende vann og la stå 4-5 minutter. La brokkolien renne godt av seg). Del i mindre biter om nødvendig. Legg bitene i en ildfast form.
  2. Stek kjøttdeig i litt margarin eller olje. Krydre med litt salt og pepper. Legg det over i formen. Eller del rester av ferdig stekt kjøtt i mindre biter og legg det i formen sammen med brokkoli. 
  3. Lag saus etter anvisning på posen, men bruk 2 dl mindre væske enn det som står. Avkjøl sausen litt og visp inn to egg. 
  4. Hell sausen over kjøtt og brokkoli i formen og dryss ost på toppen.
  5. Sett formen midt i ovnen på 220 °C i 20-25 minutter, eller til den er gjennomvarm og overflaten er gyllen. 

Server med råkost eller salat og godt brød.

Brokkoli kan godt byttes ut eller suppleres med med de grønnsakene du har for hånden. Har du rester av makaroni eller spagetti, er de perfekte å blande i formen. Kalde poteter eller potetmosrester kan du klemme ut som et lokk på toppen og drysse ost over.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant