Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Tray bake med kylling

Tray bake - enkel middag på et brett

Vi er helt hekta på trenden Tray Bake – altså en «alt i ett» løsning når du skal fikse enkel middag i en fei. Tray Bake kan du lage i mange varianter – her får masse du inspo om du vil slenge deg på trenden!

Med tray bake er det egentlig bare fantasien som setter grenser! Du kan mikse og matche etter smak og humør😊. Kutt opp grønnsaker du liker, legg til en proteinkilde, for eksempel egg, fisk, storfe, svin eller kylling. Hell på litt olje, og krydre med salt, pepper, andre krydderier eller friske urter. Tray bake er også en kjempefin måte å bruke opp råvarer du har liggende i kjøleskapet.

Hva med en fajita tray bake til fredagstacoen? Denne formen er en fest både når det gjelder farger og smak! Krydre biter av nakkekoteletter med fajitaskrydder, og legg biter av ananas, paprika, rødløk og lime i formen. Topp med jalapenõ og masse frisk koriander etter steking. Fiesta!

Fajita tray bake

Forskjellige råvarer – gode tips til tilberedning

Ulike råvarer har ulik steketid i ovnen, og skal ikke alltid varmebehandles like lenge. Lager du for eksempel tray bake med torsk, er det lurt at tomater og paprika varmebehandles litt før fisken legges i formen. Da blir grønnsakene myke og deilige, uten at fisken blir for tørr.

Tray bake med torsk

Et godt tips når du skal lage tray bake, er å vurdere grønnsakene sin tilberedningstid, og kutte dem i passende størrelse deretter. Altså skal du steke gulrot og cherrytomater på samme brett, bør gulroten kuttes i små terninger, mens cherrytomatene kan være hele. På den måten vil råvarene steke jevnere og bli ferdig på samme tid.

Med grønnsaker som har cirka samme tilberedningstid, kan du kutte dem i like store biter, som i oppskriften tray bake med laks. Her unngår du at fisken blir for mye stekt og grønnsakene for lite.

For å variere smaksbildet på ett og samme brett, kan du også krydre kjøttet og grønnsakene hver for seg. I tillegg kan brettet toppes med friske urter, feta, oliven, granatepler, finhakket vårløk, nøtter eller frø for å få «prikken over i’en» før servering!

Tray bake til både frokost og dessert

Tray bake trenger ikke bare være en middagsrett– du kan også lage en skikkelig digg frokost med egg og bacon, pølser, sopp og aromatiske tomater. Genialt når du vil ha en lat start på helgen, men ikke på bekostning av god mat!

Frokost tray bake

Tray bake er også perfekt som en søt avslutning på et måltid, eller bare når du har lyst på noe ekstra godt. Hva med tray bake med banan og is? Toppet med salte peanøtter, søte cocktailbær og en digg karamellsaus. Supert om du har brune bananer liggende, og i tillegg har lyst til å redusere matsvinn i hjemmet.

Tray bake med banan

Sist oppdatert: mandag 24. januar 2022

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.9000, server:MP-PRD-WEB13 27.05.2024 08:35:56