Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Her finner du tekniske beskrivelser av de forskjellige informasjonskapslene vi bruker.

Hei, jeg heter Mats og er en robot

Snakk med meg om mat i Messenger!

Åpne i Messenger
skip navigation
matprat logo
Fiskegrateng

Ingredienser

velg antall porsjoner
  • 75 g makaroni
  • 2 ss smør
  • 3 ss hvetemel
  • 4 dl melk
  • 0,25 stk. purre (kan sløyfes)
  • 1 ts salt
  • 0,25 ts malt hvit pepper
  • ca. 400 g torskefilet eller annen kokt, hvit fisk
  • 4 stk. egg
  • 1 dl revet hvitost (kan sløyfes)
  • ca. 0,5 dl griljermel
Del

Fiskegrateng

(22)
Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Hjemmelaget fiskegrateng smaker kjempegodt, og er en fin måte å nytte fiskerester på. Dette er en barnevennlig og god fiskegrateng med makaroni.

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

velg antall porsjoner
  • 75 g makaroni
  • 2 ss smør
  • 3 ss hvetemel
  • 4 dl melk
  • 0,25 stk. purre (kan sløyfes)
  • 1 ts salt
  • 0,25 ts malt hvit pepper
  • ca. 400 g torskefilet eller annen kokt, hvit fisk
  • 4 stk. egg
  • 1 dl revet hvitost (kan sløyfes)
  • ca. 0,5 dl griljermel

Slik gjør du

trinn du kan merke av
Det beste er å bruke romtempererte egg. Da blir det mer luft i eggehvitene når du pisker dem. Pass på at det ikke kommer eggeplomme opp i eggehviten når du skiller eggene. Eggeplommen inneholder fett og gjør at det blir vanskelig å stivpiske eggehvitene.

Server fiskegrateng med råkost og kokte poteter.

Steketiden vil variere etter hva slags form du bruker. Bruker du en flat form blir steketiden kortere enn om du fyller en form med høyere kanter.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.3579, server:MP-PRD-WEB12 03.12.2022 14:37:36