Hopp til hovedinnhold
matprat logo

Vår

Spis norsk mat om våren

Spiser du i sesong er det alltid noe å glede seg til. Her har vi plukket ut våre favoritter med norske råvarer som er tilgjengelig om våren, som gjør det lettere for deg å nyte råvarene når de er på sitt beste. 

Den som venter på noe godt..

Snart bugner det av norske grønnsaker i sesong i matbutikkene. Noe kan vi smake på allerede om våren, som norske tomater, vårløk, salat og urter. Bruk vårens nykommere sammen med alt det gode vi har lagret over vinteren. Ramsløkpoteter, krydret gulrotsalat med vårløk og kremet spinat gir oss en smak av alt det gode vi har i vente.

Se etter Nyt Norge eller opprinnelsesland

Synes du det er vanskelig å finne norske råvarer i butikken? Se etter opprinnelsesmerking! Alt av frukt og grønt, kjøtt, fisk og honning har opprinnelsesmerking. Du kan også se etter merkeordninger som skal gjøre det enklere for forbrukere å finne norske råvarer, som Nyt Norge og Beskyttet geografisk betegnelse. 

Neslestuing med posjert egg

Neslestuing servert med posjert egg – fin som en vårlig smårett, eller bruk stuingen som tilbehør til spekemat eller røkt fisk.

oppskrift