Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Grillet hvit asparges med urtesmør

Grillet hvit asparges

Ingredienser

porsjoner
  • 8 stk. frisk hvit asparges eller fler, avhengig av tykkelse
  • 2 ss nøytral olje
  • 0,5 ts flaksalt
  • 0,5 ts kvernet pepper
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 70 kcal
Fett 5 g
Protein 3 g
Karbohydrater 2 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Hvit asparges er elegant og enkel luksusmat som hører sommeren til. Grillet hvit asparges er nydelig som forrett til alle måltider tilberedt på grillen. Vi serverer den så enkelt som mulig, med et hjemmelaget deilig urtesmør, og press litt grillet sitron over.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 8 stk. frisk hvit asparges eller fler, avhengig av tykkelse
  • 2 ss nøytral olje
  • 0,5 ts flaksalt
  • 0,5 ts kvernet pepper
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 70 kcal
Fett 5 g
Protein 3 g
Karbohydrater 2 g

Slik gjør du

  1. Skrell asparges fra under knoppen og helt ned med en rotskreller. Skjær bort de nederste 2–3 centimeterne.
  2. Kok opp vann i en stor vid kasserolle. Tilsett 1 ss salt og 1 ts sukker per liter vann. Legg i asparges og kok dem i 5 -6 minutter, avhengig av størrelse. Sjekk med en spiss kniv om aspargesen er mør.
  3. Løft aspargesen ut av kokevannet legg dem på litt tørkepapir. Dette kan gjøres i god tid før servering.
  4. Del sitron i to og legg dem på grillen med snittflaten ned. Grill dem til de er myke og varme.
  5. Pensle aspargesen med litt olje og grill dem over direkte varme i et par minutter, til de har fått fin farge. Fordel dem på tallerkener og server med en klatt urtesmør og en halv grillet sitron. et dryss flaksalt og litt kvernet pepper. Pynt gjerne med litt friske urter, for eksempel dill eller timian.

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode: Rabarbra, asparges og jordbær – sesong for de norske vårfavorittene

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12320, server:MP-PRD-WEB11 12.12.2024 01:33:32