Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du tekniske beskrivelser av de forskjellige informasjonskapslene vi bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Asparges med glasert bacon

Asparges med glasert bacon

Ingredienser

porsjoner
  • 24 stk. grønn frisk asparges
  • 8 skiver bacon
  • 2 ss lønnesirup til pensling
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (1)
Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Salt, søtt, sprøtt og godt! Herlig, grønn asparges surret med bacon og glasert med lønnesirup. Perfekt som snacks, en rett på et sommerlig tapasbord eller som tilbehør til grillmat.  

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 24 stk. grønn frisk asparges
  • 8 skiver bacon
  • 2 ss lønnesirup til pensling

Slik gjør du

  1. Skjær av de nederste 2 cm av aspargesen. Er aspargesene tykke og har en treaktig konsistens i bunnen, bør de skrelles fra midten og ned med en rotskreller.
  2. Legg 3 og 3 asparges sammen i små bunter, og surr en skive bacon rundt hver av de små buntene.
  3. Legg aspargesene på grillen med baconskjøten ned og grill dem til baconet begynner å bli sprøtt og har fått en pen gyllen farge på alle sider. 
  4. Pensle lønnesirup på baconet de siste 2 minuttene du griller. Snu ofte, slik at det ikke brenner seg. 

Server grillet asparges med glasert bacon som snacks, på et sommerlig tapasbord eller som tilbehør til grillet kjøtt eller fisk. 

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode: Rabarbra, asparges og jordbær – sesong for de norske vårfavorittene

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.7641, server:MP-PRD-WEB15 22.02.2024 11:40:59