Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Flank steak schnitzel med asparges

Flank steak schnitzel med asparges

Ingredienser

porsjoner
  • 700 g flankestek av storfe
  • 1 ts salt
  • 1 ts kvernet pepper
  • 2 ss smør til steking
  • 2 ss nøytral olje til steking

Til panering:

  • 2 dl hvetemel
  • 2 stk. egg
  • 5 dl panko brødkrum

Tilbehør:

  • 600 g småpoteter
  • 250 g frisk grønn asparges

Smørsaus:

  • 1 stk. sjalottløk
  • 2 ss hvitvinseddik
  • 1 dl tørr hvitvin
  • 1 stk. laurbærblad
  • 0,5 dl kremfløte
  • 200 g kaldt smør i terninger

Oppskriftsintroduksjon

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Sprø schnitzel av flank steak, servert med fyldig smørsaus, småpoteter og sesongens asparges. Et godt valg når du har gjester, eller ønsker en skikkelig luksus hverdagsmiddag.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Ingredienser

porsjoner
  • 700 g flankestek av storfe
  • 1 ts salt
  • 1 ts kvernet pepper
  • 2 ss smør til steking
  • 2 ss nøytral olje til steking

Til panering:

  • 2 dl hvetemel
  • 2 stk. egg
  • 5 dl panko brødkrum

Tilbehør:

  • 600 g småpoteter
  • 250 g frisk grønn asparges

Smørsaus:

  • 1 stk. sjalottløk
  • 2 ss hvitvinseddik
  • 1 dl tørr hvitvin
  • 1 stk. laurbærblad
  • 0,5 dl kremfløte
  • 200 g kaldt smør i terninger

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Det kan være lettere med mindre biter om du ikke har så stor stekepanne. 

Hvis sausen sprekker kan du redde den ved å røre inn en spiseskje kald fløte.

Server schnitzel og poteter med en raus mengde smørsaus, og topp med gressløk.

Flank steak schnitzel med asparges

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.13858, server:MP-PRD-WEB12 20.04.2025 02:33:38