Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Stekte nesler og vinterkarse med sesam

Stekte nesler og vinterkarse med sesam

Ingredienser

porsjoner
  • 1 l friske nesleskudd
  • 12 knopper vinterkarse
  • 2 ss olivenolje
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 2 ts sesamolje
  • 1 ss sesamfrø
  • 2 ss frisk gressløk
Næringsinnhold

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 110.8 kcal
Fett 11.4 g
Protein 1.3 g
Karbohydrater 0.3 g
Jern 1.5 mg
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Det irriterende, brennende ugresset nesle er en fantastisk grønnsak, om man bare tenker litt annerledes! Nesler og vinterkarse med sesam og gressløk egner seg godt sammen med asiatiske retter, eller som tilbehør til årets første grillretter.

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 1 l friske nesleskudd
  • 12 knopper vinterkarse
  • 2 ss olivenolje
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 2 ts sesamolje
  • 1 ss sesamfrø
  • 2 ss frisk gressløk
Næringsinnhold

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 110.8 kcal
Fett 11.4 g
Protein 1.3 g
Karbohydrater 0.3 g
Jern 1.5 mg

Slik gjør du

  1. Skyll neslene godt i rennende kaldt vann og fjern rusk og urenheter. Bruk plasthansker, så du ikke brenner deg. Klem ut så mye vann som mulig, eller bruk en salatslynge for at de skal bli tørre.
  2. Varm en stekepanne med olivenolje og tilsett neslene fres dem til de faller sammen. Tilsett det meste av gressløken og hell neslene på en tallerken.
  3. Dryss over litt salt og kvernet pepper, drypp over noen dråper sesamolje og topp med ristede sesamfrø. Dryss over resten av gressløken og pynt gjerne med ville blomster.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode: Slik sanker du de første ville vekstene

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.8570, server:MP-PRD-WEB12 15.04.2024 14:55:23